Kadir Topbaş AKOM'dan İstanbullulara seslendi

2 günden fazladır yağan kar yağışı devam ederken yarın mesainin başlayacak olması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş AKOM'da kameraların karşısına geçti ve son durum hakkında bilgi verdi ve İstanbululara bir çağrıda bulundu.

Kadir Topbaş AKOM'dan İstanbullulara seslendi

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş 7 bin personelle karla mücadele çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekerek, 10 bin ton tuzun kullanıldığı kar temizleme çalışmalarında buzlanmayı önlemek için 370 bin ton solisyon kullanıldığını açıkladı. 

 

Sokakta yaşayanları da unutmadıklarını söyleyen Topbaş,762 sokakta yaşayan vatandaşı Büyükşehir Belediyesi'nin kendi himayesi altına alarak ihtiyaçlarını karşıladığı söyledi. Sokak hayvanlarını da unutmadıklarını söyleyen Kadir Topbaş, 191 noktada sokak hayvanlarının yemleme çalışmalarının yapıldığını söyledi. 

 

İstanbul'da yağan bu kar yağışının bir gerçeği de ortaya çıkardığını söyleyen Kadir Topbaş, sadece ticari araçlara uygulanan kış lastiği uygulamasının tüm araçlara zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Yarın işine gidecek İstanbulluları toplu taşıma araçları kullanmaya davet eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, mecbur kalmadıkça hususi araçlarıyla trafiğe çıkmamaları uyarısında bulundu. 

 

Yağan karın bir bereket olduğunu tarıma ve ormanlara büyük katkı sunacağını ifade ederek,kar yağışı sonrası barajlarda doluluk oranının karlar yağmadan yüzde 60'a ulaştığını ifade eden Kadir Topbaş, karlar eridikten sonra bu oranın daha da artacağını söyledi.