Kamu-Sen Genel Merkezi'e saldırı İsmail Koncuk'tan açıklama

Kamu-Sen’den gelen son dakika haberlerine göre; dün akşam Kamu-Sen Genel Merkezi’nde hareketli dakikalar yaşandı. Genel Başkan İsmail Koncuk’un referandumda hayır çağrısı yapması üzerine 25 kişilik bir grubun konfederasyon binasını basarak Koncuk’un istifasını istediği öğrenildi.

Kamu-Sen Genel Merkezi'e saldırı İsmail Koncuk'tan açıklama

22 Ocak’ta bir çağrı yapan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmailKoncuk demokratik parlamenter sistem ve kuvvetler ayrılığı vurgusu yaparak tekadam rejimine “hayır” çağrısı yapmasının ardından buna tepki gösteren birgrubun genel merkeze gelerek Koncuk’un istifasını istediler.

Yeni Çağ Gazetesi’nin haberine göre, 25 kişilik grupkapıdaki güvenlikleri de aşarak içeri girip slogan attılar. Devreye girenİsmail Koncuk, grubun temsilcileriyle bir görüşme yaptı. Koncuk’un istifaetmesini isteyen grup daha sonra binadan ayrıldılar.

Saldırı sonrası açıklama yapan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmailKoncuk, grup için “kendini bilmez çocuklar” tabirini kullandık. Birilerininonları gönderdiğini ima eden Koncuk,istifa talepleri içinde “Ben seçimle geldimseçimle giderim. Beni gönderecek olan,istifaya çağıracak olan sadece beni seçendelegelerdir. Bu tarz şeyler doğru şeyler değil.” Dedi.

Koray Aydın’dan Koncuk’a destek

Kamu-Sen’e yönelik saldırının ardından MHP’li vekil KorayAydın’da bir açıklama yaparak İsmail Koncuk’a destek çıktı ve saldırıyı kınadı.

İŞTE KORAY AYDIN’IN O AÇIKLAMASI

"Türkiye Kamu-Sen, birilerinin sus demesiyle susacakbir kurum değildir. Kendi kararını, yetkili kurullarında kendisi verecektir.Bizim gençlerimizi, bizim kurumlarımıza karşı kışkırtmak ve saldırmak hangiaklın ürünüdür? Böyle bir sorumsuzluk tam bir akıl tutulmasıdır.Milliyetçi-ülkücü hareketi ucube bir partili cumhurbaşkanlığı tesis etmek içinbirbirine düşürmeye ve bölmeye kimsenin hakkı yoktur.

 

Ülkücüleri, demokratik tercihleri sebebiyle ayrıştırmak,ötekileştirmek ve ülküdaşlık hukukunu zedelemek büyük vebaldır. MHP ve ÜlkücüHareket’i kendi gündemi ve önceliği olmayan bir konu yüzünden birbirinedüşürenleri, ne ülkücüler ne de tarih affetmeyecektir. Sağduyu galip gelmeli,demokratik kurallar işlemeli, her aşaması baskı ve dayatmalarla gelen partilicumhurbaşkanlığı sandığa gömülmelidir."

 

MHP’den ihraç edilen Antep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağda saldırıdan MHP Genel Merkezi’ni sorumlu tuttu ve şöyle dedi: “Ülkücü hareketBalgat’ın saldırıları karşısında yılmayacak. Erdoğan’ı başkan yapmak içinülküdaşlarını tehdit edenleri tarihe, sandığa gömeceğiz.”