KHK ile ihraç edilenlerin itirazları için yeni komisyon

Hükümet akademisyenlerin ihraçlarını sonrası yükselen tepkilerin ardından KHK'larla ihraç edilenlerin itiraz edebileceği 7 kişilik bir komisyon kurma kararı aldı. Her bakanlıktan bir kişinin yer alacağı komisyon itiraz başvurularını ivedilikle inceleyerek sonuca bağlayacak. Numan Kurtulmuş "KHK ile verilen karar Nihai bir karar değildir." diyerek göreve iadelerin olacağının sinyalini verdi.

KHK ile ihraç edilenlerin itirazları için yeni komisyon

Son çıkarılan KHK ile 300'ün üzerinde içlerinde profesörlerinde bulunduğu akademisyenlerin ihracından sonra toplumun farklı kitlelerinden hükümete eleştiriler yöneltilmiş ve akademisyenlerin ihracına tepki gösterilmişti.  


Bu eleştirileri dikkate alan hükümet KHK ihraçlarıyla ilgili yeni bir komisyon kurma kararı aldı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamayla "KHK ile verilen kararlar nihai kararlar değildir." diyerek ihraç edilen akademisyenlerin haksızlığı uğradıkları düşüncesiyle karara itiraz etmeleri halinde, yeni kurulacak 7 kişilik bir komisyon tarafından müracaatlarının ivedilikle değerlendirileceğini söyledi. 


"KHK'lardaki yanlışları düzeltecek bir kurum kuruyoruz." diyerek Numan Kurtulmuş aslında KHK'larda yanlışlıklar olduğunu da hükümet adına kabul etmiş oldu. Komisyonun hızla kurulduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, ilgili bakanlıklarının temsilcilerinin olduğu komisyonun hızlı bir şekilde çalışmasını temin etmek için hükümetin gerekli tedbirleri alacağını açıkladı.