Koray Çalışkan FETÖ'den gözaltında

İstanbul’da iki önemli üniversitede Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) akademik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Koray Çalışkan'ın da bulunduğu 47 gözaltına alındı.

Koray Çalışkan FETÖ'den gözaltında
Gözaltı kararı verilen isimler arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur'un da olduğu iddia ediliyor.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne İstanbul merkezli 21 ilde operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon kapsamında aralarında Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Şaban Selim Şeker ve Koray Çalışkan ile bazı akademisyenlerin de bulunduğu 69 kişi için gözaltı kararı verildi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur ile Koray Çalışkan’ın da aralarında olduğu 47 kişi gözaltına alındı.

22 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtilen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği suçlamasıyla gözaltı kararı verilen şüphelilerin çoğunun örgütün haberleşme programı ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu, FETÖ imamlarıyla örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edildi. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 42’sinin aktif görevde olduğu öğrenilirken, 18'inin ihraç edildiği, 9 şüphelinin ise daha önce bulundukları görevlerden istifa eden kişiler olduğu kaydedildi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde 16 profesör, 8'i doçent, 6'sı yardımcı doçent, 6'sı araştırma görevlisi şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.