Korona virüs nedeniyle okullar tatil edilecek mi? MEB'den açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de her an Korona Virüs görülebilir açıklaması sonrası halk arasında panik biraz daha arttı. Fahrettin Koca'ya sorulan Korona virüs nedeniyle okullar tatil edilecek mi? sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı'yla bu konu üzerine görüşüyoruz. şeklinde cevap vermesi herkesin aklında aynı soru oluştu. Konuyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaparak "Okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemeli." dedi.

Korona virüs nedeniyle okullar tatil edilecek mi? MEB'den açıklama

"Türkiye'de tespit edilmemiş Korona Virüs vakası olabilir" diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Korona Virüs vakalarının görülme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Bakan Fahrettin Koca'ya Korona Virüs nedeniyle okulların tatil edilmesi gündemde mi? sorusunun sorulması üzerine Bakan'ın cevabı "Bu konu üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüyoruz." şeklinde bir cevap vermişti. 


Konuyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaparak, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitim sürecinin planlanmasında Sağlık Bakanlığı'yla değerlendirmelerimiz sürmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemeli." ifadelerini kullandı.