Marmaray'da tarihi an!

Çin'den çıkıp Kars üzerinden Türkiye'ye giriş yapan tren Marmaray'dan geçti. Burdan Avrupa'ya gidecek tren için Çağdaş İpekyolu benzetmeleri yapılıyor.

Marmaray'da tarihi an!
Çin Demiryolu Ekspresi treni bu sabah Marmaray Hattı'ndan geçiş yaptı. Çin'den yola çıkan tren Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçecek. 820 metre uzunluğundaki trende 42 konteyner bulunuyor ve tren Avrupa'ya ulaşarak tarihe geçti. 

Çin'den Avrupa'ya direkt giden ilk yük treni olma özelliğini taşıyan trenin geçişi sırasında yetkililerde orda bulunuyordu ve treni uğurladılar. Ayrılık Çeşmesi Durağı'na gelen tren diğer durakları da geçerek Zeytinburnu'na ulaştı. 

ÇİN'DEN AVRUPA'YA DİREKT GİDEN İLK YÜK TRENİ
Toplam uzunluğu 820 metre olan 42 konteyner yüklü vagonla hareket eden tren, Avrupa'ya ulaşarak tarihe geçti.

Bir Kuşak Bir Yol Projesi'nin parçası olan Demir İpek Yolu'nun üzerinde bulunan Türkiye, uluslararası taşımacılıkta bir ilke sahne oldu.

Çin'in Şian şehrinden yola çıkan China Railway Express (Çin Demiryolu Ekspresi), Ankara'da yetkililer tarafından uğurlanmasının ardından Marmaray hattına giriş yaptı.

Ayrılık Çeşmesi durağına gelen tren Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme duraklarını geçerek Zeytinburnu'na ulaştı.

Çin'den Avrupa'ya kesintisiz giden ilk yük treni China Railway Express, 2 kıta, 10 ülke, 2 denizi aşarak, 11 bin 483 kilometrelik yolu 12 günde katedecek ve son durağı Prag'a ulaşacak.