Mehmet Özhaseki'nin İstanbul Depremi açıklaması korkuttu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul'da yaşanması muhtemelle ilgili bugünde bir açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın İstanbul Depremi ile ilgili açıklamaları tedirginlik yarattı.

Mehmet Özhaseki'nin İstanbul Depremi açıklaması korkuttu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara'daki Şehircilik şurasının ardından Kayseri'deki baba ocağına gitti. Burda açıklamalar yapan Mehmet Özhaseki önemli vurgularda bulundu. 

"Anadolu'da bir yerde herhangi bir depremin üstesinden gelebiliriz fakat İstanbul'da bir deprem olursa altından kalkamayız,ekonomimiz çöker." şeklinde bir açıklama yaptı. 

İstanbul'daki deprem faylarıyla ilgili son durumu da açıklayan Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 2 risk fay bulunduğunu, bu faylardan birinin 250 senede bir kırıldığını ve 249 senedir kırılmadığını, bir başka fayında 400 senede bir kırıldığını ve onunda 462. senesi olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul'da dönüşüm ve depreme ilişkin alınacak işlerin hızlıca halledilmesi lazım." dedi. 


Bakan Mehmet Özhaseki'nin diğer açıklamarıda şöyle: "Dönüşüm ve depreme ilişkin alınacak işlerin bir de finansman ayağı var. Milyonlarca dolar tutuyor. Bunun karşılanması lazım. Bunun rezerv alanı sorunu var? rezerv alanını nereden çıkaracağız? İstanbul'un nüfusu 30 milyona çıkacak. Yollar aynı, otoparklar, okullar hep aynı. Pekiyi, nüfus 2 misline çıktı, hayat çekilmez bir hal alacak. Bu sorun nasıl çözülecek? İstanbul'da böyle sorular var. Bunu kendinize dert etmezseniz size göre ne var? Ama, dert ederseniz uyku yitirecek bir ortam var. O nedenle birçok alanda bir gayret içerisindeyiz. Çaba gösteriyoruz, uğraşıyoruz, güzel işler de oluyor. Rabbim bizi mahçup etmesin."