Mevlüt Mert Altıntaş'la ilgili şok detaylar

Katil polis Altıntaş’ın FETÖ bağlantıları tek tek ortaya çıkarılıyor. Emniyet suikasti yapan polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın 2 yıllık telefon konuşmalarını mercek altına aldı ilk etapta.

Mevlüt Mert Altıntaş'la ilgili şok detaylar

Kimlerle görüşüldüğünü ve talimat kokan detayları inceleyen polis,Altıntaş’ın anne,baba ve kız kardeşini ivedi bir şekilde gözaltına aldı.


Telefon kayıtlarının incelenmesi sonrası ev arkadaşı da gözaltına alınan Suikastçinin talimatı nereden nasıl aldığı ve Rus Büyükelçi’nin sır gibi saklanan gezi ziyaretini nasıl öğrendiği merak ediliyor. Ayrıca sergiye giren polis memurunun girişte bulunan güvenliği nasıl atlattığı ve ne dediği de araştırılıyor.


Polis Memuru Altıntaş’ın lise yıllarında cemaate bağlı Körfez dersanelerine gittiği ortaya çıkarıldı. Ardından İzmir’de FETÖ’nün üssü haline geldiği 15 Temmuz sonrası ortaya çıkarılan bir polis meslek yüksek okulunda mezun olduktan sonra şaibelerle dolu 2014 döneminde Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak göreve başladığı belirtiliyor.


Polis memuruyla ilgili dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise,arkaşları tarafından yapılan betimleme. İçine kapanık biri olarak dikkat çeken Altıntaş’tan böyle bir suikasti yapmasını hiç beklemediklerini söyleyen arkadaşları son günlerde çok içine bir ruh haline kapandığına dikkat çekiyorlar.


Saldırgan polis memuruyla ilgili ayrıntıların bugünde birbir ortaya çıkarılması bekleniyor. Bu kapsamda gözler emniyet içinde hala FETÖ mensuplarının olmasına çevrildi ve bu konuda Türkiye’ye sert eleştiriler gelebileceği belirtiliyor. Emniyette daha ince ve titiz bir FETÖ soruşturmasınında tekrar başlayabileceğini belirten güvenlik uzmanları bu polisin 3 kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’la il dışı ziyaretlere gittiğini ve koruma polisliği yaptığına da dikkat çekerek aslında tehlikenin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiler.