Recep İvedik 5 fragmanı sonrası Azeri tartışması

Recep İvedik serisinin 5. filminin fragmanında yer alan bir sahnenin Azerbaycan tarafından tepki çekeceği nedeniyle Türkiye - Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Şahan Gökbakar'da ve filmin yapımcısına cevap yazacak.

Recep İvedik 5 fragmanı sonrası Azeri tartışması
Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar yaptığı açıklamada Türk ve Azeri iki boksörün ringe çıktığı sahneyle ilgili Azerbaycan'dan telefonlar aldığını ve sahnenin rahatsızlık yarattığını ifade etti. Recep İvedik 5'te yer alan sahnede Recep İvedik Türkiye formasıyla Azeri boksöre yumruk atarak ileriye fırlatıyor. 

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, Recep İvedik 5 filminin yapımcı firmasına ve Şahan Gökbakar'a mektup yazarak o sahnenin filmden çıkarılmasını isteyeceğini açıkladı. Ünüvar filmdeki sahnede diyalogların abartılı olduğu ve sahnenin rahatsız verici olduğu gerekçesiyle çıkarılmasını istiyor. 


İŞTE TARTIŞMA YARATAN RECEP İVEDİK 5 FİLMİNİN FRAGMANI


Türkiye ile Azerbaycan sporcularının karşı karşıya geldiği spor müsabakalarında mücadelenin verildiği,kim kazanırsa kazansın maç bittikten sonra dostluk ve centilmenlikle tarafların birbirine sarıldığını söyleyen Ünüvar, sahneyle ilgili kendisine Azerbaycan'dan telefonlar geldiği ve rahatsızlığın dile getirildiğini ifade etti. 

Filmin Türk-Azeri ilişkilerini çekemeyenlerin ellerine malzeme vereceğini söyleyen Ünüvar, Türkiye Azerbaycan arasındaki ilişkiyi doğru yansıtmayan filmdeki o sahnenin çıkarılmasını istediğini söyledi.