Reina saldırganı ifadesinde neler söyledi!

Reina saldırganının ilk ifadesinde neler söylediği ortaya çıktı. İlk ifadesi merak edilen Reina saldırganı talimatı Rakka'dan aldığını açıkladı. Asıl hedefinin Taksim olduğunu söyleyen saldırgan Reina'ya nasıl karar verdiğini de açıkladı.

Reina saldırganı ifadesinde neler söyledi!

Reina saldırısını gerçekleştiren DEAŞ'lı teröristin ilk ifadesinde neler dediği ortaya çıktı. Afganistan'da eğitim alan teröristin asıl hedefi aslında Reina değilmiş. Reina saldırganının hedefinde Taksim'in olduğunun, polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığını görünce Rakka'dan "Başka hedefe yönel" talimatı aldığını söyledi. 

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Reina saldırganı Afganistan'daki kamplarda eğitim aldığını ve Suriye'de savaşmak için talimat aldığını belirterek, Türkiye'ye İran üzerinden geldiğini ve Rakka'dan gelen talimatla görevlendirildiğini söyledi. 

KONYA'DAYKEN TALİMAT GELMİŞ

Daha sonra Konya'ya yerleştiğini söyleyen Reina saldırganı ifadesinde, "Yılbaşı gecesi Taksim'e geldim. Çekip gönderdiğim keşif görüntüsünde mutabık kalmıştık. Fakat Taksim'e geldiğimde çok yoğun güvenlik vardı ve bana talimatı veren kişiyle tekrar irtibat kurdum ve Taksim'in eylem için uygun olmadığı kanaatine vardık." dedi. 

REİNA'YI SAHİLDEN GEÇERKEN GÖRMÜŞ

Reina saldırganı ifadesinde şunları dedi:

"Taksiyle sahilde bir tur attım ve Reina'da fazla bir güvenlik önlemi olmadığı dikkatimi çekti. Bana talimatı veren kişiyi aradım ve Reina'nın uygun bir hedef olduğunu söyledim. O da biraz düşündükten sonra onayladı. Daha sonra Taksi'yle Zeytinburnundaki eve gittim. Silahları alıp geldim ve Reina'daki eylemi gerçekleştirdim."