Reina Saldırganı'nın kimliği netleşiyor

Türkiye’de yılbaşı gecesini kana bulayan Reina Saldırganı teröristle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Ailesiyle 2 ay önce Konya’ya gelen saldırganın Kırgız Türkü olduğu belirtiliyor. Ailesi gözaltına alınan saldırganın,attığı mermilerden sadece 28’nin isabet almadığı yüksek bir savaş tecrübesini gösteriyor.

Reina Saldırganı'nın kimliği netleşiyor

Reina saldırısını yapanteröristle ilgili gün geçtikçe daha fazla detay ortaya çıkıyor. Haber TürkGazetesi’nin Özel haberine göre; terörist Kasım ayında Türkiye’ye ailesiylebirlikte gelmiş. Konya’da bir ev kiralayan teröristin,İstanbul’a gelip TaksimMeydanı’nda selfie çekip dolaştığını tespit etti.


Bir barmen ifadesinde teröristinşarjör değişimlerinde havaya attığı bir madde olduğunu ve bu maddenin yüksekışık saçtığını belirterek, 2-3 kez bunu kullandığını söyledi. Kırgız Türk’üolduğu belirlenen teröristin, kullandığı bu yöntemin özel birliklerinkullandığı bir yöntem ve malzemeninde zor bulunan bir savaş malzemesi olduğuaçıklandı.


Öte yandan Hürriyet Gazetesiyazarı Abdulkadir Selvi’de teröristle ilgili yeni detayları yazdı. SaldırganınSuriye’de meskun mahal saldırılarına katılan,savaş deneyimi olan bir teröristlekarşı karşıya olunduğunu yazan Selvi,olay yerin incelemelerinde saldırganın attığımermilerden sadece 28’inin isabet almadığının tespit edildiği,bununda kalçadandestekli yaptığı atışlarla saldırganın ne kadar deneyimli olduğunu gösterdiğiniifade etti.


Teröristin ölüm oranı yüksekolsun diye çelik mermi kullandığı bu mühimmatın da çok az bulunan bir mermitürü olduğu açıklandı.