Reina saldırısında görgü tanıklarının ifadeleri

İstanbul'da yaşanan Reina saldırısında görgü tanıklarının ifadeleri bir çok detayı ortaya çıkardı. Gece kulübünde bulunanların bir kısmının denize atlayarak kendini kurtardığı ortaya çıktı. Ayrıca içeri ilk giren özel harekat polisleri olduğu ve sakın kıpırdamayın dediği anlaşıldı. Saldırganın içeri de olabileceği ihtimali üzerine böyle hareket edildiği belirtiliyor.

Reina saldırısında görgü tanıklarının ifadeleri

Dün akşam 2017’ye girdikten dakikalar sonra İstanbul’un ünlü gece kulübü Reina’da dehşeti yaşayan görgü tanıkları neler yaşandığı anlattılar. Saldırı anını yaşanlardan gece kulübü çalışanlarına kadar bir çok kişi olayın nasıl geliştiğini anlattı. 

GARSON: İNSANLARI TARADILAR

Uzun namlulu bir silahın kullanıldığı ve 50-60 el ateş edildiği belirtiliyor. Kulüpte çalışan bir garson ifadesinde gece kulübünde olay esnasında 500 civarında insan olduğunu, iki kişi olduklarını ama bir kişiyi gördüklerini belirterek, herhangi bir patlama olmadığını, ellerindeki silahla içeriyi taradıklarını, kendini yere atarak kurtulduğunu söyledi. 

SALGIRGAN BİRDEN FAZLAYDI İDDİASI

Bir başka görgü tanığı da içeri de sağ olan herkesin kafasına sıkarak öldürdüklerini gördüğünü söyledi. Saldırganların birden fazla olduğunu düşündüğünü söyleyen müşteri, içeride çapraz ateş altına alındıklarını söyledi. 


EŞİ ÜZERİNE ATLAYARAK KENDİNİ SİPER ETTİ

Kocası yaralanan bir kadın ise, gece kulübünde eşiyle eğlenirken arkasının insanlara dönük olduğu bir esnada insanların birden koşuşturmaya başladığını, sonra eşinin üzerine atlayarak korkma dediğini, insanların üzerlerinden koşarak geçtiğini ve eşinin 3 yerinden vurulduğunu söyledi. 

Aynı görgü tanığı 2 kişinin silahla taradığını söyledi. Polisi arayıp bilgi verdiklerinde polisin kendilerine “sakın kıpırdamayın” dediğini söyleyen görgü tanığı, hiç kıpırdamadıklarını ve içeriye polisin girdiğini ifade ederek Özel Harekat Polisi’nin herkesten ellerini başlarına koymasını istediğini, daha sonra üst kata çıkarıldıklarını söyledi. 

DENİZE ATLAYARAK KURTULDULAR

İstanbul’daki saldırıda bir çok kişinin de denize atlayarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. İstanbul Vasip Şahin’in yaptığı açıklamaya göre; mekanda bulunanlar silahlı tarama sonrası kurtulmak için kendini can havliyle denize attılar.