Reina saldırısını kim, hangi örgüt üstlendi!

Reina’da yaşanan saldırının detayları bugün iyice netleşmeye başladı. Reuters Haber Ajansı geçtiği bir haberle saldırıyı bir örgütün üstlendiğini söyledi. Saldırganın içeri girdikten sonra neler yaptığı da netleşti. İşte dünyayı yasa boğan Reina saldırısın yeni detayları..

Reina saldırısını kim, hangi örgüt üstlendi!

Reuters Haber Ajansı geçtiği son dakika bilgisiylesaldırının DEAŞ tarafından üstlenildiğini duyurdu. Kanlı saldırı da en 39 kişiöldü ve 4’ünün durumu ağır olmak üzere de 65 yaralı olduğu bilgisi var. Poliskaynakları saldırganın içeri girdikten sonra neler yaptığını da tespit etti.,


ÖNCE ÜST KATA ÇIKMIŞ

Yapılan tespitlere göre içeri giren saldırgan kırık birTürkçe konuşuyordu. Kapıda polis memuru Burak Yıldız’ı ve turizm firmasınınşoförünü öldürdükten sonra içeriye giren saldırgan önce Reina’nın üst katınaçıkarak,buradan alt katta eğlenenlerin üzerine ateş açmış. Daha sonra alt katainerek yakın mesafeden ateş etmeye başlamış.


TAKSİYE BİNİP GİTMİŞ

Her birinde 30 mermi bulunan 4 şarjör değiştirdiği tespitedilen saldırganın, çok soğukkanlı olduğu ve yaralı olup hareket edenlerinbaşlarına sıktığı tespit edildi. Daha sonra Reina’dan üstündeki kıyafetleriçıkaran salgırgan altındaki diğer kıyafetlerle olay yerinden hızla uzaklaştı.Olay yerine taksiyle gelen saldırganın giderkende bir taksiye binerek gittiğibelirtiliyor. Olay yerinde bıraktığı montonun cebinden 500 TL para çıktığı dabelirtiliyor.


45 SANİYE ARALIKSIZ ATEŞ ETMİŞ

Boğazın karşı tarafından çekilen ve sosyal medyadayayınlanan bir video da Reina’da 45 saniye boyunca silah seslerinin aralıksızgeldiği duyuluyor ve zaman zaman ışıldamalar oluyor. Bir başka görüntüde Reina’dahiçbir hayat belirtisi görünmüyor, herkes yere uzanmış ve masalar dağınık. Oesnada terörist üzerindeki montunu çıkararak Reina’dan çıkmaya hazırlanıyor.