Rıdvan Dilmen neden evet dediğini açıkladı

Yeni anayasa referandumuyla ilgili sosyal medyadan yayınladığı bir videoyla EVET kampanyası başlatan Eski Futbolcu Rıdvan Dilmen kendisine yönelik tepkiler üzerine bir açıklama yaparak neden evet dediğini açıkladı.

Rıdvan Dilmen neden evet dediğini açıkladı

Sabah Gazetesi'ne konuşan Rıdvan Dilmen,Türkiye'nin demokrasisinin güçlenmesi gerektiğine inandığın belirterek, Cumhuriyet ve Atatürk'ün kimsenin tekelinde olmadığına dikkat çekti. 


Bütün vatandaşların önceliğinin yurtseverlik ve Cumhuriyet'i güçlendirmek olduğunu vurgulayan Dilmen, bunun için güçlü bir demokrasiye,güçlü bir lidere ve güçlü bir cumhuriyete ihtaç olduğuna dikkat çekerek, "Bunları vizyonuyla, yaptıklarıyla, insanlığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız'da (Recep Tayyip Erdoğan) görüyorum. Atatürk'ün Cumhuriyetimizle ilgili koyduğu hedefleri ancak bu yolla ulaşır ve geliştirebiliriz diye düşünüyorum." dedi. 


Evet Kampanyası'nı başlatmadan önce Anayasa'da yapılan değişiklikleri detaylı bir şekilde incelediğini belirten Rıdvan Dilmen, Türkiye için iyi olacağını düşündüğü için böyle bir kampanya başlattığını ve bunun kendi fikri olduğunu,başkalarının görüşlerini de saygılı olduğunu söyledi.  


"Bu durum üzerinden kimse birbirini düşman gibi görmemeli,düşmanlık üretmemeli" vurgusu yapan Rıdvan Dilmen, kendisinin eleştirilebileceğini, fikirlerinin de eleştirilebileceğini belirterek "Benim Atatürk sevgimi ve bağlılığımı sorgulamak kimsenin haddi değildir." diyerek sert tepki gösterdi. 

 

Her vatandaşın sandığa gidip oyunu özgürce vereceğini ve herkesinde bu kararlara saygı durması gerektiğini söyleyen Rıdvan Dilmen, "Demokrasilerde mahalle baskısına ve tehdide yer yoktur." dedi.