Rota Haber'in sahibi Ünal Tanık yakalandı Ünal Tanık kimdir?

FETÖ'den aranan Rota Haber sitesinin sahibi Ünal Tanık bugün Yalova'da gözaltına alındı. Bir süredir FETÖ'den firari durumda olan Ünal Tanık 15 Temmuz'un ardından kayıplara karışmıştı.

Rota Haber'in sahibi Ünal Tanık yakalandı Ünal Tanık kimdir?
Rota Haber'in sahibi Ünal Tanık Yalova'da yakalandı. Firari durumdaki Ünal Tanık, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Yalova'nın Altınova ilçesinde ikamet ettiği bir evde polis tarafından gözaltına alındı. 

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Ünal Tanık'ın ikametinde çok sayıda döküman ve digital materyale el konulduğu da açıklandı. Yalova Emniyeti'ne götürülen Ünal Tanık'ın ifade işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği belirtiliyor. 

ÜNAL TANIK KİMDİR?

Ünal Tanık aslen Adıyaman'ın Gölbaşlı ilçesine bağlı Harmanlı'dan. 56 yaşında olan Ünal Tanık İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebilyatı Dili Bölümü'nden mezun oldu. Tercüman Gazetesi'nde gazetecileğe başlayan Ünal Tanık, Meydan ve Türkiye gazetelerinde de görev aldı. TGRT ile Televizyon yayıncılığına adım atan Ünal, Kanal D'de Uğur Dündar'ın yönettiği Arena'da görev yaptı.

Kanal 7'de uzun yıllar çalışan Ünal Tanık,aynı zamanda haber7.com sitesinde de yöneticilik yaptı. Tanık Haber 7 grubundan ayrılarak rotahaber.com sitesini kurarak başına geçti. 17-25 Aralık sürecinde yazdığı sert yazılarla dikkat çeken Ünal Tanık, evli ve 3 çocuk babası. 15 Temmuz'dan sonra firari düşen Tanık bugün yakalandı.