Savunma Bakanı'ndan kayıp 3 Türk askeri açıklaması

Dün sosyal medyada yayılan ve bir videoyla da desteklenen DEAŞ’ın elindeki Türk askerlerini öldürdüğüne dönük iddialar,Kocaeli’de bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a soruldu. Bakan Işık, ellerindeki bilgileri açıkladı ve El Bab’daki son durumla ilgili bilgiler verdi.

Savunma Bakanı'ndan kayıp 3 Türk askeri açıklaması

3 askerimizin DEAŞ’ın elinde olduğu bilgisinin doğruolduğunu ifade eden Bakan Işık, bunun ötesindeki iddiaların teyide muhtaçolduğunu ve askeri kaynaklarca doğrulanmadıkça hiçbir bilgiye itibar edilmemesigerektiğini söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın gidişatıyla ilgili de yorumlardabulunan Savunma Bakanı, Fırat operasyonunu eleştirenlere, Kilis’e atılanKatyuşa füzelerini hatırlattı ve “Ne yapacaktık,durum izleyecek miydik?”sözleriyle cevap verdi.

Terörle Mücadele Stratejisi’nin değiştiğini söyleyen BakanIşık, bizi tehdit eden terör neredeyse oraya gidileceğini, bu kararların kolaykolay alınmadığını ama Türkiye’nin aktif mücadeleden başka bir seçeneğininolmadığını söyledi.

Fırat Kalkanı’nda 3 hedef belirlediklerine dikkat çekenBakan Işık, hedeflerden ilki sınıf güzergahında DEAŞ’ı temizleyip söküp atmakolduğunu, ikinci hedefin Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenle dönmelerinisağlamak olduğunu,üçüncü hedefinde PKK’nın uzantısı YPG’yi Fırat’ın batısınaçekmek ve kantonları birleştirmek gibi hayallerini çökertmek olduğunu söyledi.

Kayıp 3 askerle ilgili de bir konuşma yapan Savunma BakanıFikri Işık, bölgede çok hassas bir dönemden geçildiği ve kartların yenidendağıtıldı bir ortamda olunduğunu dikkat çekerek, DEAŞ’ın propagandasına aletolmamak gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin tuzağa çekilmeye çalışıldığınıdikkat çekti. Herkesi aklıselimle hareket etmeye davet eden Bakan Işık, 3askerin kayıp olduğu ve DEAŞ’ın elinde olduğu dışındaki tüm bilgilerin teyidemuhtaç olduğunun tekraren altını çizdi.