Şehit kaymakamın odasına bomba nasıl girdi?

Makamında hunharca bir saldırıyla yaşamını yitiren Kızıltepe Kaymakamı Muhammed Safitürk'ün makam odasına bombanın nasıl girdiğine dair 3 seçenek üzerinde duruluyor. İl dışında olan Safitürk'ün kaymakamlıkta olmadığı günlerde bombanın yerleştirdiği ihtimali ağır basıyor.

Şehit kaymakamın odasına bomba nasıl girdi?

Saldırı sonrası Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kaymakam Safitürk ilk müdahalenin akabinde helikopterle Gaziantep’teki doktor Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nakledilmişti.

ŞEHADET HABERİ SABAH GELDİ

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kaymakam Safitürk’ün hastaneye gelen ailesinin dik duruşu dikkat çekti. Kaymakamın babası Asım Safitürk “Vatan uğrunda ölen varsa vatandır diyorum. Bende gerektiğinde ölmeye hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıran hainleri Allah'a havale ediyorum, vatanımız sağ olsun. Allahü Teala,vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Rabbim terörü destekleyenlerin yaptıklarını kendi başlarına bela etsin.” Dedi.

BOMBA MAKAM ODASINA NASIL GELDİ?

Plastik patlayıcının şehit Kaymakam’ın makam odasına nasıl geldiğiyle ilgili araştırmalar sürüyor. Bu noktada 3 iddia üzerinde durulduğu belirtiliyor. Araştırmayı yapan polisler, ilk ihtimal olarak içeriden destek alınarak bombanın bidon içinde kaymakamlık binasına sokularak kaymakamın masasının altında yerleştirildiği ihtimali üzerinde duruyorlar. Makam Odası’nın bulunduğu 2. Katta güvenlik kamerası olmaması polisin işini bu noktada zorlaştırıyor.

HEDİYE PAKETİ ŞEKLİNDE GELDİ İDDİASI

2. ihtimal ise patlayıcının Kaymakam’a kargo aracılığıyla geldiği, paketin hediye şeklinde sunulduğu ve açıldığı esnada patladığı yönünde.

3. iddia ise Kaymakam Safitürk’ün makamında olmadığı önceki gün binaya patlayının bir çantanın içinde getirildiği ve makam odasına bırakıldığı,kaymakam makamına geldikten sonra patlatıldığı yönünde.

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya'ya gönderilecek.