Sevda Noyan Kimdir Nerelidir Ne iş Yapar? Sevda Noyan'ın sözleri olay oldu

Dün akşam Ülke TV'de yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin gündemine oturan Sevda Noyan'ın kim olduğu merak ediliyor. Sevda Noyan kimdir, nerelidir, ne iş yapar gibi aramalarla insanlar Sevda Noyan'ın kim olduğunu anlamaya çalışıyorlar. İşte Sevda Noyan'ın açıklamaları ve hakkında merak edilen soruların cevapları..

Sevda Noyan Kimdir Nerelidir Ne iş Yapar? Sevda Noyan'ın sözleri olay oldu

SEVDA NOYAN NEDEN GÜNDEM OLDU?

Engin Noyan'ın eşi Sevda Noyan'ın, Esra Elönü ile yaptığı programda söyledikleri gündemin ilk sırasına yerleşti. Haber 7 köşe yazarı Esra Elönü'nün Ülke TV'de sunduğu Arafta Sorular Programı'na konuk olan yazar Sevda Noyan, son dönemde gündeme gelen darbe tartışmalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

SEVDA NOYAN NE SÖYLEDİ?

Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır."

Programın sunucusu Esra Elönü ise, Noyan'ın sözleri üzerine; " 'Ayak' az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar" diyerek yanıt verdi.

Sevda Noyan, sözlerinin sosyal medyada yankı uyandırması üzerine hesabından şunları söyledi:

"Evet açık ve net söylüyorum. Hiç birinizden korkmuyorum hain zombiler. Şayet bir kez daha bu ülkede darbe yapmaya kalkarsanız sonunuz hiç iyi olmayacak bunu çok iyi bilin. Yaptığınız hakaretleri attığınız iftiraları size iade ediyorum... Bilin ki hiç etkilenmiyorum.. Hain zombiler.

Konuşmam niye size dokundu tekrar darbe yapmayı mı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın, hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza... Liderim Recep Tayyip Erdoğan... Sonuna kadar onun yanındayım."



TEPKİ GELİNCE AÇIKLAMA YAPTI: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Sevda Noyan, sözlerinin sosyal medyada yankı uyandırması üzerine hesabından şunları söyledi: "Evet açık ve net söylüyorum. Hiç birinizden korkmuyorum hain zombiler. Şayet bir kez daha bu ülkede darbe yapmaya kalkarsanız sonunuz hiç iyi olmayacak bunu çok iyi bilin. Yaptığınız hakaretleri attığınız iftiraları size iade ediyorum... Bilin ki hiç etkilenmiyorum.. Hain zombiler. Konuşmam niye size dokundu tekrar darbe yapmayı mı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın, hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza... Liderim Recep Tayyip Erdoğan... Sonuna kadar onun yanındayım."


SEVDA NOYAN KİMDİR?

Sevda Noyan, tiyatrocu Engin Noyan'ın eşi olarak kamuoyunda tanınmaktadır. Noyan çifti, gençlik yıllarında serbest fikirlere sahipken orta yaşlarından itibaren ise İslamcı çizgide hayatlarını sürdürmektedir.

Sevda Noyan, Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak İzmir'de dünyaya gelmiştir.

Sevda Noyan kendi deyimiyle, 'cahiliye dönemi' hayatında güzellik uzmanı olarak çalışıyordu. İzmir'de Ege TV'de makyözlük yapıyordu. Buradaki çalışmalarında yöneticiliğe kadar yükselmişti. Burada çalışırken, kanal tarafından düzenlenen birçok organizasyonu tertipliyordu. Daha sonra Bursa'da Olay TV'de çalışmaya başladı. Sonra da yerel bir radyoda yöneticilik yaptı.

Kader Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Sevda Noyan, gençlik yıllarında 28 Şubat sürecinde başörtülü üniversite öğrencilerine  karşı düzenlenen gösterilerde yer aldığını, hatta "Hadi İran'a sloganları"na eşlik ettiğini söylemişti.

Eserleri

Sevda Noyan'ın eşi Engin Noyan ile birlikte çıkardığı 'Şapka' isimli bir romanları bulunuyor. Roman, Cumhuriyet'in ilk yıllarında çıkarılan şapka kanunun Türkiye'de neden olduğu dramları, trajikomik durumları ele alıyor.

KANAL 7 GRUBU'NDAN ÖZÜR AÇIKLAMASI

"3 Mayıs 2020 Pazar günü Arafta Sorular Programı’na konuk olan Sevda Noyan’ın, kamuoyunda tartışılan 'darbe söylentileri' üzerine yapmış olduğu maksadını aşan açıklamaları Kanal 7 Medya Grubu’nun kurumsal değerleri ve yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamaktadır.

Sevda Noyan’ın 'darbe ve darbecileri' eleştirmenin ötesindeki söylemlerini Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu olarak asla tasvip etmiyoruz. Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke Tv ekranlarından sarfedilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz."