Şırnak'ta yakalanan 2 YPG üyesinin uyruğu şok etti!

Dün Şırnak’ta polisin istihbarat kaynaklarına dayanarak yaptığı YPG operasyonu vardı.

Şırnak'ta yakalanan 2 YPG üyesinin uyruğu şok etti!

 Polisin Şırnak’ta yaptığı operasyonda iki YPG üyesi yakalandı. Buraya her kadar her şey normal görünse de polis iki YPG Üyesi’nin uyruklarını tespit edince şok oldu. Çünkü iki YPG Üyesi Çek Cumhuriyeti vatandaşıydı!

 

ÖZEL EKİPLER OPERASYON YAPTI

Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre ; PKK’nın Suriye’deki kolu YPG saflarında yer alan Miroslav Farkas ve Marketa Vselichova isimli Çek vatandaşlarına “Serxwebun Botan” ve “Zelane Botan” kod adları verilmiş. Özel ekibin kıskıvrak yakaladığı 2 YPG üyesiyle Türkiye’de ilkkez YPG’nin yabancı kanadına yönelik bir operasyon düzenlenmiş oldu.

 

BİRİ KESKİN NİŞANCI

Amaçları sınırı kaçak yollarla geçerek Türkiye’ye girmek olan iki teröristten Miroslav Farkas’ın keskin nişancı olduğu, Vselichova’nın ise Avrupa-Suriye arasındaki lojistikten sorumlu kişi olduğu ve eleman temini yaptığı öğrenildi.

 

SİLAH TEMİNİ YAPIYORLARMIŞ!

Çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen YPG’li teröristler Avrupa’dan silah teminini organize etmekle de suçlanıyorlar. İkilinin 2015’ten beri YPG saflarında yer aldığı öğrenilirken ikilinin eğitimlerini Fransa’nın Lejyon kampında aldıkları iddia ediliyor.