SON DAKİKA! 2 Canlı bomba yakalandı

Bugün Türkiye faciadan kılpayı döndü desek yeridir. Zira Ceylanpınar'da arazide tespit edilerek yakalanan 5 teröristten 2'si canlı bomba çıktı. Canlı bombalardan birinin İstanbul'un Anadolu Yakası'nda eylem yapmak üzere Türkiye tarafına geçtiğini itiraf ettiği belirtiliyor.

SON DAKİKA! 2 Canlı bomba yakalandı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde Suriye tarafından Türkiye tarafına geçen 5 terörist bir arazi de başarılı bir operasyonla yakalandı. Yakalanan teröristlerden ikisinin canlı bomba olduğu ortaya çıktı. İşte güne damga vuran operasyonun ayrıntıları..


Şanlıurfa’da bugün sınır devriyesi ypan askerlerin farkettiği teröristler Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nün arazisinde oldukları tespit edilen 5 kişilik bir grup tespit edildi. Daha sonra jandarmanın başarılı operasyonuyla kıskıvrak yakalanan 5 kişi gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.


Emniyetteki ifadelerinde PKK/PYD üyesi oldukları ve 2’sinin canlı bomba eğitimi aldıkları öğrenildi. Canlı bombalardan birinin İstanbul’a giderek eylem yapmak üzere sınırı geçtiği iddia ediliyor.


Suriye’nin Haseki bölgesinde eğitim alan iki teröristin birinin hedefinde Ceylanpınar’daki resmi kurum kuruluşlara yapmak için, diğerinin de İstanbul’un anadolu yakındasında canlı bomba eylemi yapmak üzere Türkiye tarafına geldikleri belirlendi.


Mühimmatlarını Türkiye’den alacakları öğrenilen 2 teröristin sorgu işlemlerinin devam ettiği belirtiliyor.