Suikastçi polis soruşturmasında önemli gelişmeler var

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un öldürüldüğü suikast sonrası devlet kriptolu FETÖ’cülerin peşine düştü. Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonun şifreleri tamamen çözüldü ve HTS kayıtlarından sürekli konuştuğu bir kadın çekti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çok önemli bilgilere ulaştıklarını söyledi.

Suikastçi polis soruşturmasında önemli gelişmeler var

Çevik kuvvette görevli bir polis memuruyken ölümü göze alarak bir sergide Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş olayı sonrası devlet FETÖ’cülerle mücadelede yeni bir aşamaya geçti. En üst düzeyde bulunanlardan başlanarak yeniden bir soruşturma yöntemiyle incelemelere başlayan güvenlik mercileri, kişilerin 10-15 yıl önceki bağlantılarından arkadaşlarından akrabalarına kadar kişileri inceleyen çok sistemli bir soruşturma türünü benimsedi. Bu anlamda Altıntaş gibi kriptolu kendini gizleyen FETÖ mensuplarının ortaya çıkarılması hedefleniyor. 


HTS kayıtları inceleme altına alınan Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonunda sürekli görüştüğü bir kadın dikkat çekti ve o kadın Kocaeli’nde bulundu. Altıştan’ın kız arkadaşı olduğu öğrenilen kadının gözaltına alınmadığı sadece ifadesine başvurduğu ve Altıntaş’ın kendisine suikastten bahsedip etmediği soruldu. 


Büyükelçiye suikast soruşturmasında şu an 5 kişi gözaltında, 4 kişi hakkında da yakalama kararı bulunuyor.  Altıntaş’ın 1 ay önce Fetullah Gülen’in gerekirse ölümü bile göze alarak eylemler yapın yönündeki talimatı sonrası böyle bir karar aldığı belirlenirken, suikast emrinin nasıl ve kim tarafından verildiğinin tespitine çalışıyor. 


FETÖ’nün içinde yer alan fakat FETÖ’cü okullara çocuklarını göndermeyen, bankasını kullanmayan ve Bylock kullanmayan bakanlıklardaki üst düzey görevlilerin tespit edilmesine yönelik çalışmalarda çapraz tarama yöntemi denen bir yöntem kullanılıyor. Hürriyet Gazetesi’ne konuşan bir hükümet yetkilisi kriptoları çözmek için çok farklı yöntemler kullanıldığını,çok uzak ve dolaylı bağlantıların özellikle incelendiğini dile getirdi.