Taksi ücretlerinde yeni dönem!

Taksi fiyatlandırmasında 8.75 TL’lik indi-bindi ücreti tartışma yaratan taksilere kredi kartı ve İstanbul Kart’la ödeme seçeneği sunulacak. Taksicilerin rahatsız olduğu sistem 2017 yılı içerisinde hayata geçeceği öğrenildi.

Taksi ücretlerinde yeni dönem!
HabertürkGazetesi'nden Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, taksilerde ocak ayındageçilmesi planlanan ve tartışma yaratan indi-bindi ücreti kartla da ödemeimkanı sunarken, geçtiğimiz yıllarda açıklanan taksilerde kredi kartı veİstanbul’da toplu ulaşımda ve İspark gibi bazı belediye iştiraklerindekullanılan İstanbul Kart’la ödeme sistemi çalışmalarında sona gelindiği öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi  yetkililerinden edinilen bilgilere göretaksilerde kartla ödeme projesi çalışmalarında birkaç pürüz kaldığı ve projeyakın zamanda tamamlanması planlanıyor.

İSTEĞE BAĞLI OLUP OLMADIĞI HENÜZ NET DEĞİL

Taksi ücretleri’nde yeni döneme az bir süre kaldı. Sonayaklaşan çalışmalarda, kartla ödemenin taksilerde isteğe bağlı olup olmadığıkonusu henüz netlik kazanmadığı öğrenildi. Proje hayata geçerse şayet ilketapta 18 bin taksinin tümünü kapsayıp kapsamayacağı da henüz bilinmiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kartla ödemesistemi projesi hayata geçtiğinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çalışmalarınincellikle devam ettiğini belirtti. 2017 yılı içerisinde hayata geçmesiplanlanan sistem ile taksiye binen müşteriler ödemelerini isterlerse kredikartı ya da İstanbul Kart aracılığıyla yapabilecekler.