Tarsus'daki kazıda define mi var! 70 gündür sürüyor

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde bir evde 70 gündür polis kontrolünde gizemli bir kazı sürdürülüyor. 5 yıl önce bir polisin içine sızdığı şebeke tarafından öldürülmesine kadar uzanan gizemli kazının yapıldığı alanda kuş uçurtulmuyor. Peki devlet denetiminde yapılan Tarsus'taki kazı da ne çıkarılması hedefleniyor? İşte ilçe halkının arasında dolaşan söylentiler...

Tarsus'daki kazıda define mi var! 70 gündür sürüyor

Mersin Tarsus günlerdir bu kazıyı konuşuyor. Ne referandum ne başkanlık gündemin ilk maddesinde bu kazı var. 70 gündür ekiplerin çalıştığı ve kazı yapanların dışarıya çıkartılmayarak tüm ihtiyaçlarının burada giderildiği iddia edilen kazıda, büyük bir definenin çıkarılması bekleniyor. 


Hititler'in büyük bir süre yaşadıkları 326 bin nüfuslu Tarsus ilçesindeki kazı gizemini koruyadursun,Tarsuslular burada büyük bir definenin olduğundan emin. Kazının uzun sürmesinin nedeninin çıkarılacak şeylerin tarihi eser özelliği olması ve ince elenip sık dokunulması olarak belirtiliyor. 



5 yıl önce bir polis defineciler arasına sızmış ve bu kazıyla ilgili sırrı çözmeye çalışmıştı. Daha sonra defineciler polisin gerçek kimliğini öğrenince onu öldürmüşlerdi. Polisin şehit edilmesi sonrası konuya yoğunlaşan polis kazı alanının her tarafını brandayla kapatmış durumda. Güvenlik güçlerinin her an nöbet tuttuğu alanda ne çıkarılacağı büyük bir merak konusu..


‘ÖZEL DURUM’ TALİMATI


Ama “hayalet kazı” için söylentiler dolaşıyor.  Kazının gizemi, esrarengiz olayların araştırılması konu edilen X-Files dizisini bile geçmiş durumda. Kimi “30 ton altın var”, kimi “30 altın şamdan çıktı”, kimi de “Roma İmparatoru Dakyanus’a ait hazine var” diyor.