Tente Faciasında Mustafa Ümit Şengezer hayatını kaybetti

Bugün İstanbul'da Ataköy'de meydana gelen tentenin çökme faciasında Şengezer Tekstil'in sahibi Mustafa Ümit Şengezer'in hayatını kaybettiği öğrenildi. İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiği 40 kişininde yaralandığını açıklamıştı.

Tente Faciasında Mustafa Ümit Şengezer hayatını kaybetti
Bugün İstanbul Ataköy'de 5. Kısım Camii'nde meydana gelen acı olayın detayları netleşiyor. Faciada hayatını kaybedeb kişinin Şengezer Tekstil'in sahibi işadamı Mustafa Ümit Şengezer olduğu öğrenildi. Bugün cenaze töreni yapılan Yasemin Melek Aydın'ın tekstil sektöründe hizmet veren 50 yıllık Solak ailesinden olduğu ve Mustafa Ümit Şengezer'in dostlarıyla birlikte bu cenaze törenine geldiği öğrenildi. 


Ayrıca İstanbul Müftüsü'de olayla ilgili bir açıklama yaptı. Olayın acı bir olay olduğunu ve bu aşamada kurumların birbirini suçlamasının bir anlamı olmadığına dikkat çekerek "Edindiğimiz bilgilere göre cami imamımız namazdan önce defalarca anons yapmış tehlike var diye ve gerekli yerlerle telefon görüşmelerini yapmış çağırmış. Ama vaktinde gelinmemiş ve bu acı olay ortaya çıkmış. Rahmet eden kardeşimize Allah'tan rahmet ölenlere acil şifalar diliyorum. Bu konuda gerekli incelemeler yapılacak ve kimin ihmali varsa ortaya çıkarılacak ve gereği yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu. 


TENTE ÇÖKMESİ SONRASI YAŞANANLAR 



Ataköy Belediye Başkanı olay yerine daha önce gelmiş ve cami yönetimini suçlayarak gerekli tedbirlerin alınmadığını,cemaate cami içinde değil tente altında cenaze namazı kıldırıldığını iddia etmişti.