TEOG 2'ncisi Cumhurbaşkanı’nın misafiri olarak İstanbul'a geldi

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde hayvancılıkla uğraşan ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş(TEOG) sınavında elde ettiği başarı ile ikinci olan 14 yaşındaki Habib Bitkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafiri olarak İstanbul'a geldi.

TEOG 2'ncisi Cumhurbaşkanı’nın misafiri olarak İstanbul'a geldi

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Tatar mezrasında yaşamını sürdüren ve burada hayvancılıkla uğraşan ailesine yardım ederken TEOG sınavına hazırlanan 14 yaşındaki Habib Bitkin, TEOG sınavında 120 sorudan 119 soruyu doğru bilerek Türkiye ikincileri arasına girmişti. Biyoteknoloji uzmanı olmak istediğini söyleyerek tüm dikkatleri üzerine çeken Habib Bitkin'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a davet etti. Bugün uçakla İstanbul’a gelen 14 yaşındaki Habib Bitkin, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Davut Kavranoğlu tarafından VİP salonunda karşılandı. Bir hayli heyecanlı olduğu görülen Habib Bitkin, burada Davut Kavranoğlu’nun makam otomobiline binerek Yeditepe Üniversitesi’ne gitti.


Biyoteknoloji laboratuvarını gezdi


İlerde Biyoteknoloji uzmanı olmak istediğini belirterek kendisine şimdiden hedef koyan Habib Bitkin, Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji laboratuvarını gezdi. Habib Bitkin’e bu sırada Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ile Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin eşlik etti. Laboratuvarı gezerek buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Habib Bitkin, “ Çok mutluyum. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Heyecanlıyım. Yani böyle şeyleri öğrenmek istiyorum. Çünkü ben de bilim adamı olmak istiyorum. Bu yüzden çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


Başarısını da değerlendiren Habib Bitkin, “Hırs yaptım öyle kazandım yani. Karar verdim tabi oda var. En başta da düzenli olmak lazım. Böyle yaparak başardım yani” dedi.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ise, “Baktım ki bu yaşta böyle güzel bir çocuk, helal rızık elde etmenin öneminden bahsediyor, bilim adamı olmak istiyorum diyor ve biyoteknolojiyi çok seviyorum diyor, biyoteknoloji konusunda bilim adamı olmak istiyorum diyor. Bizde Cumhurbaşkanlığı olarak Habib'imizi Türkiye’deki en iyi biyoteknoloji laboratuarlarından birinde misafir edebilir miyiz diye sayın hocamızı aradık. O da memnun olurum dedi. Sonra Habibi Çemişgezek’ten aldık buraya getirdik, inşallah birkaç gün burada bilim adamları ne yapıyor, neler yapıyorlar, nasıl yapıyorlar onları bir görecek. Tabi ondan sonra Habib liseyi de okuyacak. Güzel bir lise eğitiminden sonra inşallah Üniversitede bu tip şeyleri doya doya yapma fırsatı olacak. İlerde de inşallah Türkiye’nin parlak bilim insanlarından birisi olacak. Önemli olan ne yapmak istediğini bilmektir. Habib en önemli problemi bu yaşta çözmüş, daha altıncı sınıfta karar vermiş ki ben biyoteknoloji uzmanı olmak istiyorum demiş. Bir çocuk bunu dedikten sonra artık onunla olması arasında biraz ter, biraz da zaman vardır. Başka bir problem de yoktur. Habib inşallah onu başaracaktır” ifadelerini kullandı.


Kavranoğlu, “Cumhurbaşkanımız böyle akıllı çocuklarımızı çok seviyor. Bilime çok önem veriyor. İnşaallah bilim adamı yetiştirmek için her türlü çabayı sarf ediyor. Biz de onun ekibi olarak ne gerekiyorsa onu yapıyoruz” diye konuştu.


Habibin başarısını ilk defa televizyonda gördüğünü ve kendisinin de bir köylü çocuğu olarak çok duygulandığını ifade eden Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Fikrettin Şahin de, Habib Bitkin’in durumunu üniversitenin mütevelli heyeti başkanına ilettiğini ve ilerde isterse burs sağlayabileceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olarak İstanbul’a gelen Habib Bitkin, bir süre İstanbul’da kalacak ve Yeditepe Üniversitesi’nde ilerde olmak istediği mesleğe yönelik sorularına yanıt arayacak.