Toplu taşımada sivil polis dönemi fiili olarak başladı

Geçtiğimiz günlerde açıklaması yapılan 'otobüslerde sivil polis dönemi' fiilen uygulamaya girdi. Uygulamayla ilgili ilk haber geldi. Ankara'dan biletini alan bir sivil polis otobüse bindi ve İstanbul'a kadar seyahat ederek ihlalleri tespit etti. Yolculuk bitiminde kendini yolculara tanıtarak uygulama hakkında bilgi verdi. İşte DİKKAT! Bindiğiniz otobüste bir sivil polis var dedirten haberin detayları..

Toplu taşımada sivil polis dönemi fiili olarak başladı

Otobüslerde sivil polis dönemi resmen başladı ve meyvelerini vermeye başladı. Dün Ankara-İstanbul bileti alan bir sivil polis bindiği otobüsteki 2 ihlali tespit etti ve arkadaşlarına bildirdi. Sürücüsüne 190 TL ceza kesilen otobüs yolculuğunun ardından yolculara kendini tanıtan sivil polis, uygulama hakkında yolculara bilgi verdi. 


Emniyet Genel Müdürlüğü otobüs kazalarındaki rakamları baz alarak şoför ihlallerindeki yüksekliği görünce önlem aldı ve şehirler arası otobüslere sivil polis yerleştirme uygulamasını başladı. Dün ilk pilot uygulama Ankara-İstanbul arası bir seferde yapıldı ve araçtaki sivil polis otobüs şoförüne kapalı alanda otobüs içinde sigara içmek ve emniyet kemeri takmamak ihlallerinden dolayı 190 TL'lik cezai işlem uyguladı. 


Yol boyunca hataları ve ihlalleri tespit eden otobüsteki sivil polis,otobüs 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na geldiğinde trafik polislerince otobüsün durdurulmasıyla kendini yolculara ve otobüs ekibine tanıttı. Uygulama hakkında bilgi veren polis memuru amaçlarının otobüs yolculuklarında yaşanılan kazaları asgariye indirmek olduğunu söyledi. 


Durumdan memnun olan yolcularsa bu tür uygulamalarla bilinçlendiklerini belirterek, 'otobüslerde emniyet kemeri takmanın zorunlu olduğunu bilmiyorduk' diyerek uygulamayla bunu öğrendiklerini ifade ettiler.