TSK açıkladı: DEAŞ El Bab'tan çekilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden gelen son dakika açıklamasına göre; DEAŞ El Bab'dan çekilme hazırlığı yapıyor. Son harekatlarla El Bab'da gücü oldukça azalan DEAŞ'ın çekilmesine dair emalerin olduğu El Bab'dan gelen son haberlerin detayları haberimizde..i

TSK açıkladı: DEAŞ El Bab'tan çekilecek
TSK yaptığı açıklamayla DEAŞ'ın El Bab'tan çekilme hazırlığında olduğunun tespit edildiğini açıkladı. DEAŞ'ın tehditlerine rağmen kentte hala 15 bin civarında sivilin olduğunu açıklayan TSK, El Bab'da insanların zorlu şartlardan dolayı sağlık sorunları yaşadıklarını ve hayatlarını kaybettiklerini de açıkladı. 

SİVİLLER HASTALIKTAN ÖLÜYOR
Kentte su,elektrik gibi temel hizmetlerinin yok denecek seviyelere indiğine dikkat çeken TSK,şehirdeki sivillerin ayrılmaması için DEAŞ tarafından tehdit edildiklerini ve baskı yapıldığını da açıkladı.  DEAŞ'ın El Bab'da kendi güçlendirmesinin önüne geçilmesi için gerekli adımların atıldığını açıklayan TSK, özellikle El Bab El Bab-Kadiran yolunda Al-Albi mezrası yakınlarında sürekli istihkam çalışmalarının yürütüldüğünü açıkladı. 

KARARGAHLARINI TAŞIYORLAR
TSK'nın bölgedeki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre; DEAŞ'ta moraller oldukça düşük ve El Bab'a özellikle Tunuslu muhacirler gönderiliyor. El Bab'daki karargahların Tadif bölgesine taşıyan DEAŞ'ın çekilme hazırlığında olduğunun sinyalleri geliyor. 

KENDİ BOMBALARIYLA ÖLÜYORLAR
DEAŞ'ın bomba döşettiği elemanlarının hava saldırısı sonrası ölmesi nedeniyle kendi militanlarının da hareket alanının kısıtlandığına dikkat çekilen açıklamada, kendi bombalarıyla öldüklerine dair ciddi istihbaratlar geldiği de belirtildi.