Türkiye'de iç hat uçak ve otobüs seferleri ne zaman başlayacak? Bakan açıkladı

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamayla Türkiye'de iç turizmin Mayıs ayının sonunda hareketlenmeye başlayacağını ifade ederek, otellere sertifika verilmek için kuralların belirlendiğini ve sertifikasını alan otelin yarı kapasiteyle turist kabul edebileceğini söyledi. Bakan Ersoy, iç hat uçak seferleri ve otobüs seferlerinin ne zaman başlayacağı sorusunu da cevaplandırdı.

Türkiye'de iç hat uçak ve otobüs seferleri ne zaman başlayacak? Bakan açıkladı

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy korona virüsle ilgili verilerin beklenildiği gibi gelmesi ve sıradışı bir gelişme yaşanmaması halinde Mayıs sonu gibi iç turizmin başlayabileceğini açıkladı. Mayıs sonuna doğru iç hat seferlerinin de başlayacağını söyleyen Bakan Ersoy, bakanlığın açılışların nasıl olacağı ve otellerin turistleri nasıl ağırlayacağına dair detayların üzerinde çalıştıklarını söyledi.


YARI KAPASİTE TURİST ALABİLECEKLER


Turizmcilerle de görüştüklerini belirten Bakan Ersoy, otellerin mevcut kapasitelerinin yarısı kadar turist alabileceklerini ve bazı otellerin ailelere özel bina ve plaj sunabilme imkanına sahip olduklarına dikkat çekerek, otellerde açık menü sisteminin de iptal edileceğini açıkladı.


7/24 SAĞLIK ÇALIŞANI BULUNDURULACAK


Korona virüsten sonra hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı söyleniyordu. Otellerde bu düzene uygun olarak misafirlerini ağırlayacaklar ve teması oldukça sınırlı tutacak planlamalar yapacaklar. Otellerde 7-24 sağlık personeli bulundurulacağı da planlamalar içinde yer alıyor.


SERTİFİKASYON PROGRAMI HAZIRLANIYOR


Otele gelen kişilerin ateş ölçümlerinin yapılacağı ve kontrol altında tutulacakları da yine sağlıkla ilgili diğer detaylar arasında yer alıyor. Çok kurallı bir sertifikasyon programı hazırladıklarını ifade eden Bakan Ersoy, vatandaşlara bu otellere gidebilirsin şeklinde bilgilendirme yapılacağını açıkladı.


İÇ HAT UÇAK SEFERLERİ VE OTOBÜS SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


İç hatlarda uçak seferleri ve otobüs seferlerinin Mayıs sonuna doğru başlatılabileceğini söyleyen Bakan Ersoy, planlamaların devam ettiğini söyledi.


KÜLLİYE'YE NORMALLEŞME PLANI SUNULACAK


Cumhurbaşkanlığı tüm bakanlıklardan normalleşme süreciyle ilgili planlarını yapmalarını ve külliyeye sunmalarını istedi. İncelenecek planların detayları belirlendikten sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı Bakanlar Kurulu’ndaki normalleşme planlarına son şekilleri verilerek uygulamaya sokulacak.