Van'daki bisiklet turu şehre renk kattı

Van Büyükşehir Belediyesi, 'Avrupa Hareketlilik Haftası' nedeniyle bisiklet turu etkinliği gerçekleştirdi.

Van'daki bisiklet turu şehre renk kattı

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bisikletin günlük hayatta daha çok kullanılması ve teşviki amacıyla bisiklet turu etkinliği düzenledi. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında 'Avrupa Hareketlilik Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin, Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nuri Bekiroğlu, Zabıta Dairesi Başkanı Osman Sevinç, Van Gölü Doğa Sporları Kulübü ve Van Gölü Aktivistleri katıldı.

Eski Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan parkura koronavirüs tedbirleri göz önünde bulundurularak temsili olarak 30 bisiklet katıldı. Yaklaşık 3 kilometrelik bisiklet sürüşünün ardından Van Kalesi Atatürk Parkı önünde son bulan etkinlik boyunca bisiklet sürücüleri sıfır emisyon ve bisikletin yaygınlaşması adına yol boyunca bisikletlerinin zillerini çaldılar. Yoldan geçen ve balkonlarından etkinliği izleyen vatandaşlarda alkışlarla bisiklet sürücülerine destek oldular.

Van Büyükşehir Belediyesi olarak bisikletin yaygınlaşması adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin, “ Bisiklet kullanımı hem insan sağlığına, hem de doğaya büyük katkıları olan bir ulaşım aracı. Bizde bu farkındalığı göz önünde bulundurarak bugün çok güzel bir etkinliğe imza attık. Buradaki amacımız Van gibi sürekli olarak büyüyen gelişen bir kentte bisiklet kullanımını artırmak. Bunun içinde Büyükşehir Belediyesi olarak böyle çalışmalara büyük önem veriyoruz. Ve bisiklet kullanımını da daha temiz daha yeşil ve yaşanılabilir bir kent olma yolunda destekliyoruz” dedi.

Bisiklet etkinliğine katılan Van Gölü Doğa Sporları Kulübü ve Van Gölü Aktivistleri’de Büyükşehir Belediyesine böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti