Varlık fonu nedir? İşte tüm detaylarıyla

Naci Ağbal, Varlık Fonuna devredilen şirketler ve varlık fonu hakkında bilinmeyenleri tek tek anlattı.

Varlık fonu nedir? İşte tüm detaylarıyla
Ağbal, Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in konuğu olarak canlı yayında Varlık Fonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, önemli detayları ve marak edilen sorularıda cevapladı.

Ağbal, "Türkiye Varlık Fonu hakkında geç kaldı. Burada önemli bir insiyatif alarak Varlık Fonu'nu kurduk. Varlıkların bir araya getirilmesi ile oluşturulacak sinerji ile , Türkiye uluslararası projelerde önemli bir aktör haline gelecek, Varlık Fonu altına alınan şirketler, sayesinde yeni kaynak üretilecek. Türkiye'de sermaye piyasalarındaki oynaklıkların engellenmesi, büyük altyapı projelerin finansmanında önemli bir kaynak elde edilecek.

 

Açıklamalarını şöyle sürdüren Ağbal, "Varlık Fonu altına giden şirketler, daha fazla katma değer üretecekler. Başka alacağımız kararlarla, uluslararası ortaklıklar da yaparak Varlık Fonu daha da güçlenecek. Kamu Varlıklarından hangileri bir araya getirildiğinde nasıl daha stratejik bir hal olabilir bunu düşünüyoruz." dedi.

VARLIK FONU İÇİN 3 AŞAMALI DENETİM VAR

Varlık Fonu bağımsız kuruluşlar tarafından 3 aşamada denetlenetleceğini bağımsız olacağını, ayrıca 3 denetim görevlisi olacak ve aynı zamanda meclis denetimi var.