Yalova'daki depremi Büyük İstanbul Depremi’ni tetikler mi?

Bugün sabah Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında meydana gelen 3.9 şiddetindeki deprem paniğe neden olmuştu. Can ve mal kaybı yaşanmayan deprem sonrası herkes aynı soruyu sordu: “Yalova'daki depremi Büyük İstanbul Depremi’ni tetikler mi?” Depremle ilgili deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Twitter Hesabından bir açıklama yaptı.Depremin yeri ilginç.

Yalova'daki depremi Büyük İstanbul Depremi’ni tetikler mi?

Bugün sabah Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında meydana gelen3.9 şiddetindeki deprem paniğe neden olmuştu. Depremin büyük İstanbul Depremi’nitetikleyip tetiklemeyeceğini merak eden vatandaşlar deprem uzmanlarındangelecek yorumları merak ediyordu. Bu konuda Elazığ Sivrice depremini 3 ayönceden bilinen Prof.Dr. Naci Görür bir açıklama yaptı.


Yalovalıları sokağa döken 3.9’luk deprem korku ve paniğeneden oldu. Can ve mal kaybı yaşanmayan deprem sonrası herkes aynı soruyusordu: “Yalova'daki depremi Büyük İstanbul Depremi’ni tetikler mi?”

 

Depremle ilgili deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Twitter Hesabından bir açıklamayaptı.

 

İşte Naci Görür’ün o açıklaması

Saat 07.21'de Yalova açıklarında olan 4 büyüklüğünde depremolasılıkla Adaların güneyinden geçen fay zonu üzerinde veya yakınında oldu.Depremin yeri ilginç. Burası KAF’ın (Kuzey Anadolu Fay Hattı) 1999 İzmitdepreminde kırılıp Marmara’da en son durduğu yere yakın. Biliyorsunuz, Adalarıngüneyindeki fay da kilitli ve stres biriktiriyor. Eğer bu deprem geçekten bufay üzerinde ise Adalar fayı da GD (Güney Doğu) ucundan çatırdıyor demektir.