Yarın okulların tatil olduğu iller 9 Ocak (Güncel Liste)

Türkiye genelinde İstanbul ve Bursa başta olmak üzere toplam 15 ilde kar tatili haberleri var. Yarın 9 Ocak 2017'de kar tatilinin olduğu illerin listesi gitgide artıyor. Tokat gibi illerde kar yağışı bugün etkisini yeni yeni gösteriyor. İşte 9 Ocak'ta kar yağışı olan illerin güncel listesi detayları ve son dakika kar tatili haberleri..

Yarın okulların tatil olduğu iller 9 Ocak (Güncel Liste)
Yurtta beklenen kar tatili haberleri tek tek geliyor. Günün ilk kar tatili haberi Bursa'dan gelmişti. Bursa'nın ardından İstanbul kar tatili olduğunu açıkladı. Ve ardından 15 il daha kar tatili olduğunun haberini açıkladı. İşte kar tatillerinin il il detayları..

VALİ ŞAHİN TWİTTER'DAN AÇIKLADI

İstanbul'da kar yağışı sonrası özellikle ara sokaklarda ciddi sıkıntılar olduğunu ve yarın okulların kar edilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu Haber Gazete olarak bugünkü haberlerimizde yazmıştık ve Vali Vasip Şahin beklentilere uygun şekilde, erkenden yaptığı açıklamayla yarın İstanbul'da okulların tatil olduğunu açıkladı. Vali Şahin Twitter hesabından yaptığı açıklamada devam eden kar yağışı ve buzlanmaya dikkat çekerek tatil haberini verdi. 

Açıklamada, "Kar yağışı nedeniyle oluşan kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı riskler  göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntıyla karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma ve halk eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personellerle hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

BURSA'NIN TAMAMINDA KAR TATİLİ VAR

Bursa Valiliği tatil kararını en erken açıklayan il oldu. Yarın Bursa'da Extrem soğuk denilen soğukların geleceği ve buzlanmanın yoğun olması nedeniyle il genelinde okulların tatil edilmesine karar verildi. 

Zonguldak'ta da kar tatili var

Zonguldak'ta Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi. 

Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

 Vali Kaban’ın paylaşımında, "Zonguldak’a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

AKÇAKOCA'DA OKULLAR TATİL

Düzce Akçakoca'yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. 


ÇANAKKALE'DE DE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ


Çanakkale'de iki gün boyunca etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ile 8 ilçesindeki tüm okullar yarın için bir gün, Gelibolu'da ise iki gün tatil edildi. İl merkezindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

YALOVA'DA DA TATİL KARARI

Yalova’da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okullar 9 Ocak Pazartesi günü için 1 gün tatil edildi. Müdür Turan, 10 Ocak Salı günü için ise henüz bir karar alınmadığını söyledi.


BALIKESİR'DE KAR TATİLİ

Balıkesir'de, Bandırma ilçesinden sonra 8 ilçede daha olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, Manyas, Kepsut, Marmara, Gönen, Dursunbey, Erdek, Savaştepe ve Susurluk ilçelerinde yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.


NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından okullar bir gün süre ile tatil edildi.


KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların yarın için bir gün tatil edildiğini açıkladı.

TOKAT'TA DA TATİL KARARI

Tokat’ta öğle saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken, il genelinde okullar yarın için bir gün tatil edildi.

SAMSUN'DA KAR TATİLİ

Samsun'un 5 ilçesinde yoğun kar yağışı okullar yarın için 1 gün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda kar nedeniyle yarın Asarcık, Kavak, Havza, Vezirköprü ve Çarşamba ilçelerinde okulların tatil edildiği duyuruldu.

KASTAMONU VE BARTIN'DA KAR TATİLLERİ

Kastamonu il merkezinde ve Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde etkili olan kar yağışları nedeniyle eğitime yarın için bir gün ara verildi.

TEKİRDAĞ'DA OKULLAR TATİL

Tekirdağ'da yoğun kar ve buzlanma nedeniyle okulların pazartesi günü tatil edildiği açıklandı.

KIRKLARELİ'NDE OKULLAR TATİL İLAN EDİLDİ

Kırklareli'de okullar, kar ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi.

EDİRNE'DE DE TATİL KARARI VERİLDİ

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez Meram, Selçuklu ve Karatay ile Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde yarın için eğitime 1 gün ara verildi.

SAKARYA'DA OKULLAR TATİL

Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi.

BOLU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bolu'da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar yarın için bir gün süreyle tatil edilirken, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de idari izin verildi.