Cem Yılmaz'dan akademisyenlerin ihracına tepki

Komedyen Cem Yılmaz dün KHK ile 300'ün üzerinde akademisyenin ihraç edilmesine Twitter'den tepki göstererek, Atatürk'ün bir sözünü paylaşarak tepki gösterdi. Cem Yılmaz'ın sözlerinde "Memleketin kıymetli bir çok fakültesinden öğretim görevlisi kalmaması pek bir adaletsiz" demesi dikkat çekti. Bugün Cem Yılmaz'ın bu sözlerine nasıl bir destek geleceği merak konusu..

Cem Yılmaz'dan akademisyenlerin ihracına tepki

Dün yayınlanan 686 Sayılı KHK ile 4 bin 500 üzerinde kamuda ihraçlara gidilmiş ve bunlarında 300'den fazlasını akademisyenler oluşturmuştu. İçinde Profesörlerden,Doçentlere kadar bir çok akademisyenin yer aldığı ihraç listesine tepkiler gelmeye başladı. 

 

Dün CHP Akademisyenlere sahip çıkmış ve "Geri döneceksiniz hocalarım" demişti. Gece de Komedyen Cem Yılmaz sosyal medya hesabından akademisyenlerin ihraç edilmesine tepkisini dile getirerek, durumun kendisini çok üzdüğünü ifade etti. 

 

Kıymetli fakültelerde öğretim görevlisi kalmadı diyen Cem Yılmaz, okumuş insanların komedi filmlerinde bile oynatılmadığını söyleyen Cem Yılmaz anlaşılan bir trole sinirlenmişti. Zira bir sonraki Twitinde de "Sevgili Trol kardeşim senin gücün beni suçu bucu yapmaya yetmez." yazarak tepkisini dile getirdi. 

 

Cem Yılmaz en son twitinde Atatürk'ün "Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." sözünü paylaşarak gönderme yaptı.