Kim Milyoner İster'de 125 binlik Şirinlerin Şapkası sorusu

Kim Milyoner İster'in Murat Yıldırım'ın sunuculuğunda yayınlanan ilk bölümüne Şirinlerin Şapkası'yla ilgili bir soru damgası vurdu. "Şirinlerin giydikleri şapka ne şapkası olarak bilinir?" şeklinde sorulan sorunun değeri 125 bin TL'ydi ve yarışmacı 2 şık arasında kalınca yarışmadan çekilmeyi tercih etti.

Kim Milyoner İster'de 125 binlik Şirinlerin Şapkası sorusu

Kim Milyoner Olmak İster yeni bölümde Selçuk Yöntem'den sunuculuğu devralan Murat Yıldırım'da en az yarışmacılar kadar heyecanlıydı. 


MURAT YILDIRIM'DAN ADANAYUM ESPRİSİ

İlk sunduğu bölümde Murat Yıldırım'ın sempatik tavırları dikkat çekerken, ara sıra sorularla ilgili espriler yapmayı da ihmal etmedi. Örneğin 2016 Kasım ayında hangi element periyodik cetvele girmiştir sorusunun şıkları Parisyum,Moskovyum,Berlinyum ve Lizbonyum'du. Murat Yıldırım A şıkkı ordan kalkınca Adanayum değilmiş demek ki diyerek espri yaptı. 

 

BABASI İÇİN YARIŞTI

Yarışmanın en son yarışmacısı Diyarbakırlı bir Bankacıydı ve babasının 10 bin kitaptan oluşan kütüphanesini doğuda bir kütüphaneye yada okuma salonuna vermek istiyordu. Bir okuma evi yaptırıp bu kitapları içine koyarak babasının adını vermek istediğini söyleyen yarışmacı 60 bin liraya kadar geldi ve tüm jokerlerini bitirdi. 

 

125 BİN LİRALIK ŞİRİNLERİN ŞAPKASI SORUSU

125 bin TL'lik soruya gelince Murat Yıldırım "Bu soruyu bende çok merak ediyorum." dedi ve soru açıldı. Soruda "Şirinlerin giydikleri şapka ne şapkası olarak bilinir?" sorusu vardı. Şıklarda Frigya,Lidya,Hitit ve Asur seçenekleri vardı. Yarışmacı ilk başta Lidya dese de emin olamadı ve babasının adına kütüphaneyi kurabilmek için yarışmacıdan çekildi. 

 

YARIŞMACI ÇEKİLDİKTEN SONRA DOĞRU BİLDİ

Çekildikten sonra Murat Yıldırım yarışmacıya hangi şıkkı söylerdiniz cevap verseydiniz diye sorunda Lidya'dan son anda vazgeçer, Frigya derdim dedi ve A şıkkındaki Frigya'yı söyledi. Yarışmacının verdiği cevap doğruydu. Şirinlerin giydikleri şapka  Frigya Şapkası olarak bilinir doğru cevap olarak geceye damgasını vurdu. 


Önemli Not: Bu yazının tüm hakları HaberGazete.Com'a aittir. 5856 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©