Kim Milyoner Olmak İster'e Bambu ve 2017 takvimi sorusu damga vurdu

Dün akşam yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümüne Bambu ve 2017 Takvimi sorusu damgasını vurdu. Sorulardan birinin cevabını yarışmacı doğru bilirken,diğer yarışmacı soruyu doğru bilemeyerek 60 bin lirayı kazanamadı. İşte Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran sorular..

Kim Milyoner Olmak İster'e Bambu ve 2017 takvimi sorusu damga vurdu

Dün akşam Murat Yıldırım sunuculuğunda Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümü ekranlara geldi. Murat Yıldırım'ın sunumuyla 2. bölümü ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster'de geceye 2 soru damgasını vurdu. 


Sorulardan biri günde 91 santimetre uzayabilen bitki hangisidir şeklindeydi. Şıklar arasında duvar sarmaşığı,deniz yosunu,bambu vardı. Yarışmacı epeyce düşündükten sonra çift cevap hakkını kullanmaya karar verdi ve aklından geçen Bambu cevabının doğru olduğunu gördü. 

 

Diğer bir yarışmacı ise hep risk alarak hiç joker kullanmadan 15 bin liralık soruya kadar geldi. 15 bin liralık sorudan sonra gelen bir soru yarışmacının kafasını oldukça karıştırdı ve en sonunda yine büyük bir risk aldı. 60 bin liralık soruda bilmeden sadece içgüdüleriyle hareket eden yarışmacı doğru cevabı bulamadı. Sorulan soruda 2017 takvimiyle aynı yıla denk gelen takvimin hangi takvim olduğu soruluyordu.



 

Yarışmacı epeyce düşündükten sonra riske atarak 1979 cevabını verdi ama yanıldı. 2017'yle aynı yıla denk gelen takvim 2006 yılına ait takvimdi ve Türkiye'de bu sayede takvimlerin 11 yılda bir tekerrür ettiğini öğrenmiş oldu. 

 

 

Yarışmanın başlarında ise bir laz yarışmacı ile Murat Yıldırım arasındaki diyaloglarda hayli eğlenceli anlara sahne oldu. Murat Yıldırım'la bazen laz şivesiyle konuşan eski atlet olan laz yarışmacı,yarışmadan 30 bin liralık ödül alarak ayrıldı. 

 

Murat Yıldırım'ın yarışma sunuculuğuna olan hakimiyetinin biraz daha arttığı görülse de,zaman zaman yine küçük hatalar yaptığı da dikkatlerden kaçmadı.