Necati Şaşmaz FETÖ soruşturmasında aklandı

Pana Film'in ortakları Necati Şaşmaz ve Mehmet Canbolat hakkında 15 Temmuz girişiminden önce "Kurtlar Vadisi Darbe" ismi için başvuruda bulundukları gerekçesiyle açılan davada mahkeme kararını verdi.

Necati Şaşmaz FETÖ soruşturmasında aklandı
Kurtlar Vadisi Pusu'nun Polat'ı Necati Şaşmaz hakkında açılan FETÖ soruşturmasında mahkemeden takipsizlik kararı çıktı. Necati Şaşmaz ve Mehmet Canbolat hakkında açılan Kurtlar Vadisi Darbe ismi başvurularıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verildi. 


FETÖ soruşturmasından takipsizlik verilen kararın detaylarında Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre senaryoda kahramanları paralel devlet yapısıyla mücadele ettikleri ve Necati Şaşmaz ve Mehmet Canbolat'ın FETÖ'yle bağlantılarının tespit edilemediği bilgisi yer aldı. 

Dava Türk Patent Enstitüsü'nün 15 Temmuz'dan önce yapılan Kurtlar Vadisi Darbe başvurusuyla ilgili suç duyurusunda bulunmasıyla başlamıştı. Suç duyurusunun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından “terör örgütüne üye olmak” suçundan Pana Film ortakları Necati Şaşmaz ve Mehmet Canbolat hakkında soruşturma başlatıldı.

"Tek amacımız markamızı korumaktı"
 Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Necati Şaşmaz, Kurtlar Vadisi Darbe'yi dizi film olarak 100 bölüm halinde çekmeyi planladıklarını belirterek, “Senaryonun ön hikayesi incelendiğinde paralel ve antiparalel yapının tek anlaştığı konu Polat'ın ortadan kaldırılması ve yerine kontrol edebilecekleri birinin geçmesidir. Ana fikri MİT krizi ve 17-25 Aralık'ı da kapsayacak şekilde FETÖ terör örgütü tarafından yapılmaya çalışılan değişik darbe planlarını işlemekti. Böylelikle yüce Türk milletini aydınlatmak gerçekleri görmesini amaçlamıştık” dedi. Şaşmaz ayrıca, “Kurtlar Vadisi darbe alan adını almamızın tek sebebi markamızı korumaktır” dedi.ı verdi