RTÜK'ten 5 popüler diziye ağır cezalar!

RTÜK dizilerdeki toplum etiğine aykırı olayları affetmedi ve 5 diziye çeşitli ihlallerden ceza kesti. Toplumu olumsuz yönde etkiledikleri gerekçesiyle ceza kesilen diziler arasında ATV'nin Kırgın Çiçekler dizisi de var. Kırgın Çiçekler'de bir annenin bebeğini boğma sahnesi çok tepki çekmişti.

RTÜK'ten 5 popüler diziye ağır cezalar!
RTÜK dizilerdeki kadına şidet,çocuk istismarı, argo sözcük kullanımı gibi suçlar nedeniyle dizilere ceza kesti ve en ağır cezayı Kırgın Çiçekler aldı. 


2 milyon liraya yakın bir miktarda kesilen para cezasından reytingi en yüksek dizilerde payını aldı. Rekor Cezayı ise 510 bin lira ile Kırgın Çiçekler dizisi aldı. 


Anne Dizisi'nde çocuk yıldız Beren Gökyıldız'ın dizide aldığı rolün bir çocuğa göre çok ağır olduğu ve ilerideki yaşamında hayatını olumsuz etkileyeceği nedeniyle Star Tv'ye çocuk istismarına yol açtığından dolayı 270 bin lira para cezası kesildi. 

İçerde Dizisi'nin ağır abisi Celal Baba'nın 28 Kasım'daki bölümde savurduğu küfürleri de RTÜL affetmedi ve SHOW Tv'ye 380 bin lira ceza kesti. 

Arka Sokaklar'da ise bir eniştenin küçük kız çocuğunu taciz etmesi sahnesi çocuklarda yakınlarına karşı güvensizlik oluşturacağı gerekçesiyle Kanal D'ye pahalıya patladı ve 435 bin lira para cezası kesildi. 


Kırgın çiçeklerde psikolojik sorunları olan bir annenin çocuğunu su dolu leğende boğma sahnesi en ağır cezayı aldı. Çocuklar üzerinde olumsuz etki oluşturacağı gerekçesiyle RTÜK Atv'ye 510 bin liralık rekor bir ceza kesti. 

Kalbimdeki Deniz dizisi ise Fox Tv'ye pahalıya patladı. Şiddetin teşvik edildiği ve normalleştirdiği suçlamasıyla Kalbimdeki Deniz Dizisi'e 315 bin lira para cezası kesildi.