Vatanım Sensin'de Selma Ergenç'in Halide Edip Adıvar rolüyle konuşması

Dün gece 11. bölümü yayınlanan Vatanım Sensin'de Halide Edip Adıvar rolünü üstlenen usta oyuncu Sema Ergenç'in İzmir'de halkı örgütlemek için yaptığı konuşma sosyal medyada çok beğenildi. Mustafa Kemal Atatürk tarafından görevlendirilen Halide Edip Adıvar Eşref Paşa'ya not iletmek ve Hilal'in idamına engel olmak için İzmir'e gönderilmişti.

Vatanım Sensin'de Selma Ergenç'in Halide Edip Adıvar rolüyle konuşması

Tarihi bir dizi olması nedeniyle büyük beğeni toplayan Vatanım Sensin Dizisi'nin dün akşamki bölümü büyük beğeni topladı. Özellikle Mustafa Kemal Paşa tarafından görevlendirilen dönemin ünlü edebiyatçısı Halide Edip Adıvar'ın İzmir'de meydanada halkı Hilal'in idamını durdurmaya yönelik örgütlemek için yaptığı konuşma sosyal medyada gecenin konusu oldu. 


İŞTE O ANLARIN VİDEOSU



4 dakikalık bir bölümü alan Sema Ergenç'in canlandırdığı Halide Edip Adıvar'ın konuşması izleyiciden tam not verildi. Oyunculuğunu konuşturan Sema Ergenç bu rolü çok beğenerek yaptığı daha önceki röportajlarında söylemişti. Şehre gelişiyle çekilen sahnelerde oldukça dikkat çeken Halide Edip Adıvar'ın bundan sonraki bölümlerde de dizide yer alması bekleniyor. 




Dizinin dün akşamki bölümünde Hilal'in idamı bir askerin getirdiği notla son anda durdurulmuş ve Yunan Komutan idamı gerçekleştirirse oğlunun ölümüyle tehdit edilmişti. Vatanım Sensin'in 12. bölümünde neler olacağı merak ediliyor.