Çocuklarda mide gribi salgını!

Özellikle İstanbul'da adına mide gribi denilen bir grip okul çağındaki çocuklarda virüs gibi yayılıyor. Bulaşıcılık özelliğinin yüksek olduğu griple ilgili acil servislere onlarca vakanın başvurduğu belirtiliyor.

Çocuklarda mide gribi salgını!

İstanbul’da çocuklar arasında son bir haftadır mide gribi olarak adlandırılan bulaşıcı bir grip türü gitgide yayılıyor. Hastanelere karın ağrısı,kusma,baş dönmesi ve boğaz enfeksiyonlarıyla başvuran aileler çocuklarında mide gribi olduğu teşhisiyle şaşkına dönüyor.


İŞTE BELİRTİLERİ

Gribin türlerini duymuştuk ama mide gribi diye bir griple tanıştı bu hafta Türkiye! Özellikle çocuklar arasında bir salgın haline gelen mide gribi şikayetiyle acil servislere onlarca çocuk başvuru yapıyor.Doktorlardan alınan bilgilere göre; acil servislere başvuran çocuklarda boğaz enfeksiyonu,yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle beraber baş dönmesi gibi çokta griple alakası olmayan belirtililerle gelen çocuklara İstanbul’da son bir haftada hızla yayılan adına mide gribi denilen salgın bir hastalığın olduğunu dile getirdiler.


ANTİBİYOTİK KULLANILMIYOR

Özellikle çocuklarda bu hastalığa arkadaşlarından bulaşması yoluyla yakalanan çocuklar evlerine geldiklerine önce yüksek ateşle başlayan şikayetler,sonra kusmayla akabinde de boğaz ağrısıyla devam ediyor. Zaman zaman burun akıntılarının olduğu vakıalarda doktor antibiyotik kullanmamaya dikkat ediyorlar. Bu gribi iyi gelen bazı ilaçlar bazende iğnelerle müdahale etmek gerektiğini söyleyen doktorlar ebeveynlerin özellikle çocukları bu konuda bilinçlendirmeleri,sürekli dokunulan yerlere dokunmamaları ve hasta arkadaşlarına yaklaşmamaları konusunda bilinçli davranmaları gerektiği konusunda çocukların bilinçlendirilmesi gerekiyor.


SAĞLIK BAKANLIĞI İNCELİYOR

Salgının bu hızla yayılması halinde okulları tatil etmeye bile götürebileceği belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı bu salgının yurt genelinde mi yoksa sadece İstanbul’da mı olduğuyla ilgili araştırma yapıyor. Domuz gribi şüphesiyle hastanelerin acil servislerine gelenlerin arttığı bugünlerde bakanlığın mide gribiyle ilgili nasıl bir önlem alacağı da merak konusu.