Diş estetiği teknikleri ile neler yapılabilir?

Diş ve diş etleri yani ağız ve çene bölgesi yüzde 40 ile 65 arasında insan yüzüne bir estetik katıyormuş.

Diş estetiği teknikleri ile neler yapılabilir?
Diş ve diş etleri yani ağız ve çene bölgesi yüzde 40 ile 65 arasında insan yüzüne bir estetik katıyormuş. Burada insanın aklına şöyle bir şey gelebilir: hani ben ağzımı kapatırım bu estetiğe nasıl katkı sağlayabilir. kesinlikle öyle bir şey değil, kafa yapısında kafa iskeletinde çene eklemlerinin çene kemiğinin mandibula ve maxillanın yüz estetiğine yüzde 90 etkisi var.

Ağzımız bir mağazanın camekanı gibi düşünün bir mağaza düşünün çok kaliteli bir mağaza düşünün çok kaliteli görkemli bir mağaza ama vitrini çok karanlık sönük işe yaramaz silik bir kıyafet koyar bu insanları mağazaya çekmez yani ağzınızdaki dişler siz ne kadar alımlı olursanız olun kirli, kanamalı mekroze olmuş diş etleri olan ileri geri olan çapraşık dişleri olan bir ağza bakarsanız bu tamamen karşıdaki kişide itici bir hava yaratır oysa insanlar konuşurken genelde hareketli yerlere bakarlar bu hareketli yerler göz ve ağzımızdır.


 Göze sürekli bakamazsınız ama ağza karşınızdaki kişinin ne demek istediğini anlamak için çok dikkatle bakarsınız yani ağına ve dişlerine çok dikkatle bakarsınız burada dişler ne söylemek için estetik ve çok büyük önem kazanır. Hakikaten yapılan araştırmalarda  yine yapılan çalışmalarda diş yaparken gülüş dizaynı dediğimiz smiley dizayn dediğimiz uygulamalar yapılıyor diş hekimleri tarafından buda hastanın yüzüne güzel bir gülüş dizaynı verirseniz buda hastaya yüzde 40 ile 65 arasında bir estetik sağlarsınız yani yüz estetiğinizi yüzde 40-65 arasında değiştirebilirsiniz hatta bazen öyle oluyor ki diş estetiği yapılan hastanın çevresinden sende bir değişiklik var ama ne olduğunu anlayamadım çünkü eğer natürel güzel estetik bir diş yapılırsa yani çok göze çarpan sakir kabır bir diş olmaz estetik bir diş yapılırsa bu hastanın genel yüz görümüne bir estetik katar dolayısıyla yüz estetiğinde dişin yapımı çok çok önemli bildiğiniz gibi buda altın oranlarla olur.


Önce hastanın profilden bir resmi çekilir bu resim üzerinde hastanın yüz koordinatları çıkartılır ve altın oranları belirlenir bu altın oranları kişiye özeldir yani yaptığınız bütün uygulamalar bu gülüş dizaynı kişiye özel yapılır ve o kişide yüzde 80-90 başarılı olup yüz estetiğini yüzde 40-65 değiştirir.