Dudak Dolgusu Sonrası Yapılması Gerekenler

Yüz gençleştirme uğruna kadınlar birçok şey yapar. Gençliklerine ve güzelliklerine önem veren her kadın daha dolgun ve güzel dudaklara sahip olmak ister.

Dudak Dolgusu Sonrası Yapılması Gerekenler

Yüz gençleştirme uğruna kadınlar birçok şey yapar. Gençliklerine ve güzelliklerine önem veren her kadın daha dolgun ve güzel dudaklara sahip olmak ister. Bu işlemde ayrıca dudaklarınız kaybettiği nemi geri kazanır ve oluşabilecek çatlaklar önlenir. İnsanların dudakları zamanla hacimlerini kaybeder ve nem eksilmesi yüzünden kurumaya ve çatlamaya başlar. Yaşa bağlı olarak da elastik yapısını zaman içinde kaybetmekte olan dudaklar bakımsız ve kötü bir görüntü ortaya çıkarır. Bu operasyonda ise insan vücudunda bulunan hyalüronik asit bazlı dolgu malzemeleri kullanılır. Kullanılan bu hyalüronik asit maddesi sayesinde hastanın dudakları daha genç, dolgun ve biçimli olmaktadır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Lokal anestezik krem uygulanarak yapılan dolgu tedavisi ince uçlu enjektörler kullanılarak dolgu malzemesi dudaklara kolaylıkla enjekte edilebilir. Ayrıca dolgu maddesinin içinde de bir anestezik madde bulunur bu madde sayesinde operasyon esnasında hasta herhangi bir ağrı veya acı hissetmez. Operasyondan 1 hafta öncesinde varsa kişinin kullandığı ilaçlar kesilmeli ve aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar alınmamalıdır. Özellikle E vitamini içeren besinler yenmemeli, omega 3,ağrı kesiciler, yeşil çay gibi besinler kesilmelidir. Bu maddeler kesilirse dudaklarda operasyon esnasında bir sıkıntı olmayacağı gibi ameliyat sonrasında da şişlik ve morarmalar en aza iner.

Operasyon yaptıran kişi günlük yaşamına kolayca dönebilir ancak hastanın bu iyileşme sürecinde bazı uyması gereken kurallar vardır. Estetik yapılan ilk gün hasta kendini mümkünse fazla zorlamamalı ve spora gitmemelidir. Uygulama yapıldığı gün saunaya gidilmemelidir çünkü sauna dudaklarda oluşan şişlikleri arttıracaktır. Özellikle diş çektirme, diş bakımı gibi uygulamalar uygulama yapılmadan önceki günlerde yapılmaya çalışılmalıdır eğer bu işlemler uygulama sonrasına kalırsa operasyon ile aynı günde yapılmamalı birkaç gün boyunca beklenmelidir.