Estetik Diş Estetiği

İnsanda bulunan estetik kaygılar sadece dış görünüşte gibi görünse de aslında birçok konuda endişe duyulabiliyor. Bunlardan birisi de diş ve gülüş estetiği oluyor.

Estetik Diş Estetiği

İnsanda bulunan estetik kaygılar sadece dış görünüşte gibi görünse de aslında birçok konuda endişe duyulabiliyor. Bunlardan birisi de diş ve gülüş estetiği oluyor. Gülmenin insan hayatindaki önemi aşikâr. Bu nedenle kötü gülüşe sahip olduğunu düşünen birçok insan bu estetiği yaptırmaya karar veriyor. Ağız kokusu ve diş ağrısının çözümü kolaylıkla aşılabilse de gülüş bozukluğu ne yazık ki insanı uğraştırabiliyor. Ağız içinde meydana gelen çürük diş ve çarpık dişler gibi sorunlar, bu kaygıyı giderek artırmaktadır. Hatta ilerleyen aşamalarda bu sorun özgüven eksikliğine bile neden olacaktır. Artan psikoloji bozukluğu ise insanları açık ortamlarda gülmekten çekinmeye itecektir. Sadece sorunlu süreçlerde değil aynı zamanda sağlıklı dişlerin bulunmasında dahi diş estetiği yaptıranların sayısı bir hayli fazla. Tabi uygulamanın sonucu olarak özgüven yükselmesi ve başka insanlarda etkileyici bir bakış olarak karşımıza çıkıyor.

Gülüş Estetiği Nedir?

 

Diş hekimlerinin estetik olarak ilk tercih ettiği yöntemlerden birisi de gülüş estetiği oluyor. Yüz şekline ve çene yapısına uygun bir gülüş tasarlamak ise estetiğin ilk hedeflerinde birisidir. Bunu yaparken doğal güzelliği bozmamak en önemli görevlerdendir. Birçok işlem yapılarak uygulanan bu estetik,  öncelikle kişiye özel hazırlanmaktadır. Her insanın ağız yapısı farklı olduğu için uygulanacak yöntemler de farklıdır.Cinsiyet, kişinin yaşı, kemik yapısı öncelikli incelemeler arasındadır.Estetiğe başlanmadan önce eğer varsa rahatsızlıklar ve çürüklükler giderilmektedir. Bu sayede başarı ve kalite oranı daha da yükselmektedir.Yapılan implant işlemi ile gülüş estetiği yapılacak kişiler, Diş teli fiyatları konusunu da bilmeli ve bütçesine göre hesap etmeli bu nedenle daha memnun ayrılmaktadır. Yapay diş kökü olan implantlar doğal dişleri ile uyum içinde durarak, daha hoş bir görüntü sunar. Daha sonra eğer gerekirse protez, kaplamalar ve tel tedavisiyle daha üst standartlarda hizmet alabilirsiniz.

Gülüş Estetiğinin Tasarlanma Süreci

 

Kaliteli ve güvenli bir gülüş estetiği için hastanın beklentileri büyük önem taşır. Daha sonra ağız ve diş ölçüleri alınarak, hazırlıklara başlanır. Hazırlık süresinde ölçülerin modellemesi yapılarak, kabaca bir taslak planlanır. Bu planlamalar dijital ortamlara aktarılarak, gülüş estetiği yapılacak kişide nasıl duracağı izlenir.Ardından planlamalar hastaya gösterilerek onayı alınır. Diş teli kullanılmasına gerek olmadığı durumlarda diş etlerindeki problemler düzeltilir. Eğer çeşitli diş eksiklikleri hasta da bulunuyorsa implant ile cerrahi işlemleri yapılmaktadır. Diş biçimsizlikleri ve boşlukları ise dolgu yöntemiyle, yeterli olmadığında ise porselen ve kaplamayla giderilmektedir.  Porselen ve kaplama uygulaması en az aşındırma ile en kaliteli sonucu almayı hedefler. Gülüş estetiği için yine her aşamada olduğu gibi bu süreçte deprova ve onay alınmaktadır. Güzel bir gülüş için dudak şekli de göz önünde bulundurulmaktadır.

Güzel Bir Gülüş Elde Etmek İçin

 

Öncelik sağlık olmakla beraber tam diş sayısı ve beyazlığı önemlidir. Dişler ve diş eti temiz ve parlak görünmelidir. Erken yaşlarda çarpıklı bulunuyorsa tel tedavisine başvurulabilir. İzmir İmplant Diş Tedavisi konusunda ise arasındaki uygulamalar kişinin ruh halini bile yansıtabilir. Ön plana çıkarılan çeşitli dişler ile ister çekici bir gülüş ister sportif bir gülüş yakalayabilirsiniz. Ayrıca uygulamalar sonrasında aynı seviyeye gelen dişler kişiye entelektüel bir gülüş sunmaktadır. Tüm işlemler sonrasında çene yapısına ve dudaklara yakışır dişler elde edilerek, moral ve motivasyonunuz artacaktır. Sararmış renklerden ziyade daha beyaz ve parlak dişler ile net bir gülümseme elde edebileceksiniz. Ayrıca estetiğin yanı sıra daha sağlıklı ve uzun ömürlü diş etlerine sahip olabilirsiniz. Daha önceden sahip olduğunuz kırık ve çarpık dişler,gülüş estetiği uygulaması ile yok olmaktadır. Daha detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.