Genital Operasyonlar Nelerdir?

Vajina daraltma, çeşitli nedenler ile vajina da genişleme meydana geldiği durumlarda yapılan bir işlemdir. Genellikle cerrahi müdahale yapılmaktadır.

Genital Operasyonlar Nelerdir?

Kadınlar özellikle normal doğum, rahim alınması, menopoz gibi durumlarda rahim genişlemesi sorunu ile karşı karşıya kalır. Bu durum çiftler arasında bir takım problemler yaşanmasına neden olabilmektedir. Çünkü genişleyen vajina erkeğin ilişkiden duyduğu hazzı büyük ölçüde azaltmaktadır. Vajina genişlemesi sadece erkekler için değil kadınlar için de sorun olmaktadır. Çünkü vajina yeteri kadar dar olmadığı için kadının ilişkiden duyduğu hazda yeterli olmaz. Bu da kadınlar için cinsel isteğin azalmasının nedenlerindendir. Vajina daraltmada her ne kadar cerrahi müdahale önemli bir yere sahip olsa da bazı egzersizler yapılarak da vajina daraltması sağlanabilir.


Vajina, çeşitli nedenler ile genişleyebilmektedir. Bu durum hem kadınlar açısından hem de eşleri açısından probleme neden olmaktadır. Bu nedenle kadınlar genellikle vajina daraltma işlemine başvururlar. Başlıca vajina genişlemesi nedenleri ise şu şekildedir;


·         Normal doğum


·         Menopoz


·         Rahmin alınması


·         Aşırı şişmanlık


·         Yaşın ilerlemiş olması


·         Dokulardaki anormallikler


·         Pelvik bölgeye daha önce yapılmış bir müdahale


·         Sinirlerin deforme olması


Gibi nedenler zamanla vajinanın genişlemesine yol açar bu da eşlerin arasında bir takım sorunlar yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle vajina daraltma işlemi bu sorunu yaşayan kadınlar için uygulanması gereken bir işlemdir.


Vajina Daraltma Ameliyatı Nasıl Olur?


Vajina daraltma ameliyatı, ciddi uzmanlık gerektiren ve mutlaka genel anestezi verildikten sonra yapılması gereken bir işlemdir. Vajina daraltma yapılırken en önemli müdahale vajinanın arka kısmına yapılmaktadır. Bütün işlem vajinanın iç kısmında olduğu için görüntü olarak vajinanın dışında ameliyat izi bulunmaz. Arka tarafa yapılan müdahaleden sonra vajina da genişleyen kaslar yakın hale getirilir ve işlem sonlandırılır. Vajina ameliyatı çok uzun sürmeyen bir işlemdir. Ortalama 50 60 dakika arası bir işlemdir. Bunun dışında başka vajina estetiği işlemleri istenirse işlem daha uzun sürebilir.


Vajina Estetiği Nedir? Neden Yapılır?


Vajina estetiği, bazı nedenlerden dolayı vajinada meydana gelen yapısal bozuklukların giderilmesi için uygulanan bir yöntemdir. Son dönemlerde birçok kadın vajina estetiği ameliyatına başvuruyor. Çünkü kadınlar vajinalarında meydana gelen görüntü bozukluğundan ciddi anlamda rahatsızlık duymaktadır. Vajina estetiği yapılan anomalilerin başında iç ve dış dudakta sarkmalar gelmektedir. İç ve dış dudak denilen bölgelerin sarkması kişinin yapısı ve yaşadığı doğumlardan kaynaklanabilir. Bazen bu durum doğuştan gelmektedir. Bu durumda ise kadınlar kendilerini kötü hissetmekte ve eşleri ile ilişki yaşamaktan uzak durmaktadırlar. Bu da hem kişinin kendisini psikolojik olarak etkilemekte hem de eşleri ile aralarında cinsel anlamda uzaklaşma olmasına neden olmaktadır. Bunlar dışında vajina estetiği yapılmasının bir diğer nedeni ise normal doğum esnasında vajina girişine kesi atılması ve bu kesiler dikildikten sonra iz bırakması görüntü olarak kişiyi rahatsız edebilir. Bu izlerin giderilmesi içinde vajina estetiği yapılabilir. Kızlık zarı dikimi Ankara için bağlantıyı inceleyin.