Medula sistemi kapandı! Sistem ne zaman açılacak?

Sağlık Bakanlığı ile SGK arasında köprü görevi gören Medula Sistemi bu sabah 10:20'de itibaren kapandı ve hastanelerde muayene ve reçete yazma işlemlerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Şimdi herkes aynı şeyi soruyor: Medula Sistemi ne zaman açılacak.

Medula sistemi kapandı! Sistem ne zaman açılacak?

Sağlık Bakanlığı Medula Sistemi'nde alt yapı ve güçlendirme çalışmaları için Medula Sistemi'ni bu sabah saat 10:00'da kapatınca hastanelerde büyük bir sıkıntı yaşandı. Bir çok hastanın mağdur olduğu sistemdeki alt yapı çalışmasıyla kapanan medula sisteminin ne zaman açılacağıyla ilgili bakanlık net bir saat vermedi. 

Hastanelere sistemin kapandığını bildiren Sağlık Bakanlığı, acil vakalar ve diğer hastalar için manuel işlemlere izin verildiğini de açıkladı. Medula Sistemi olmadan hastanelerde doktorlar hastalara hizmet vermeye çalışıyor.

SGK ile bağlantıyı sağlayan Medula Sistemi olmayınca hastanelerde kaos yaşanıyor. Hastanelere giden bazı hastalar muayene olamadı ve evlerine eli boş geri döndü ve "Bu çalışma hafta sonu yapılamaz mıydı" diye sorarak duruma tepki gösterdiler. 

SGK sistemin kapatılmasıyla ilgili ilgili kurumlara bilgi verdi. Bazı hastalar muayene olamadan evlerine dönmek zorunda kaldı. Mağduriyet yaşanmaması için acil vakalar ve diğer hastalara hizmet verilmeye çalışılıyor.

SGK tarafından yapılan açıklamada; "Kurumumuz alt yapı güçlendirme ve yenileme çalışmalarına esas teşkil etmek üzere Medula sistemimizde 11 Ocak 2017 tarihinde saat 10.20’den itibaren hizmet verilememektedir. En kısa zamanda sistem yeniden hizmet vermeye başlayacaktır. Hizmet verilemeyen süre zarfında manuel reçete ve manuel işlemlere izin verilecektir" denildi.