Mikroçip yöntemi ile tüp bebek başarı oranı %70’e ulaştı

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek tedavisinde geliştirilen yeni yöntem iki yılını tamamladı ve yeni mikroçip yöntemi ile tüp bebek başarı oranı %70’lere çıktı.

Mikroçip yöntemi ile tüp bebek başarı oranı %70’e ulaştı

Biyoteknoloji alanında "Dünyayı Değiştirecek 35 bilim insanı" arasında gösterilen Türk bilim adamı Prof. Dr. Utkan Demirci tarafından Harvard Üniversitesi'nde geliştirilen mikroçipler, İzmir'deki Depark Laboratuvarları'nda üretiliyor. Prof. Demirci halen 40 kişiye ulaşan araştırma ekibiyle araştırmalarına Stanford Üniversitesi'nde devam ediyor.


 Çipler, spermler arasında en kaliteli ve sağlıklı olanı tespit edip döllemeyi gerçekleştiriyor. Böylece az sayıda sperme sahip olsalar bile erkeklerin kısırlık sorununa çare olarak dünyanın birçok ülkesindeki tüp bebek merkezlerinde yaygın olarak kullanılıyor.





Erkek kısırlığı tedavisinde  büyük başarı

Mikroçip yöntemi hem tüp bebek hem de aşılama yapılabiliyor. Bu yöntemde mantık en iyi ve en kaliteli spermi seçmeye dayalı.iki yıldır uygulanan ve başarı oranı gün geçtikçe artan bu yöntemle, erkeklerin sperm miktarlarındaki azalma veya kalitesizliğin doğurduğu sorunlar büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır. Mikroçip tekniğinin kullanılmasının temelinde vücudun sperm üreten mekanizmasının taklit edilmesi amacı vardır. Mikroçip tekniğinde kaliteli spermler ile kalitesiz spermler mikro kanallar sayesinde farklı yerlerde toplanmaktadır. Mikroçip teknolojisi ile ulaşılan kaliteli spermler doğrudan yumurtaların döllendirilmesine ve kaliteli embriyoların meydana gelmesi için kullanılır. 

İŞTE HABERİN VİDEOSU