Nutella raflardan indiriliyor haberlerine flaş açıklama

Avrupa Gıda Standartları Ajansı palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha zararlı ve kanserojen olduğuna ilişkin bir rapor yayınladı. Raporun ardından İtalya'da palmiye yağı içeren Nutella kavanozlarının raflardan inmeye başladığına yönelik haberler yapıldı. Ferrero Türkiye'den yapılan açıklamada ise haberlerin gerçeği yansıtmadığı, raporun Nutella'ya yönelik olmadığı ve ürünün raflardan indirilmediği ifade edildi.

Nutella raflardan indiriliyor haberlerine flaş açıklama

Haberler üzerine Ferrero Türkiye'den bir açıklama yapıldı. Açıklamada haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtilerek "Nutella kesinlikle kanserojen madde içermemekte ve EFSA’nın açıklamaları Nutella’ya yönelik değildir. Ayrıca Nutella hiçbir ülkede raflardan indirilmemiştir. İtalyan süpermarket zinciri ‘Coop’ kendi markasını raflardan çekmiştir" denildi.

 

Gıda ürünlerinde kullanılabilecek bitkisel yağ çeşitleriyle ilgili düzenlemeler olduğu hatırlatılan açıklamada palm yağının, Avrupa Birliği mevzuatlarına da uygun olarak çikolata, kek, bisküvi, dondurma ve cips gibi farklı ürün grubunda ülkemizde kullanıldığına dikkat çekildi. EFSA’nın raporunun, çok sayıda gıda ürünü ve yağlar üzerindeki kontaminantlara yönelik analizleri içerdiği ancak raporun Nutella’ya yönelik olmadığı açıklandı.