Sağlık Bakanlığı 2017'de personel alımı yapacak mı?

Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ önemli açıklamalarda bulundu.FETÖ darbe girişimin ardından, örgütle ilişkisi olan doktorların ihracı ile ilgili sayı açıklandı bu gelişme adeta gündeme bomba gibi düştü ayrıntılar haberin detayında yer almaktadır.

Sağlık Bakanlığı 2017'de personel alımı yapacak mı?
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, söz konusu ihraçlara ilişkin olarak, "Doktor sayısı olarak bin 500 civarında bir ihraç oldu. İhraçlar, sağlık hizmetini çok fazla etkilemedi." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, örgütle iltisakı olanlar hakkında, "Doktor sayısı olarak bin 500 civarında bir ihraç oldu. Bu, toplam doktor sayısı içerisinde çok büyük bir sayı değil." Sözleriyle sayı verdi.

 

Ak Parti Ordu İl Başkanlığı ziyareti esnasında bir gazeteci FETÖ'den dolayı ihraç edilen ve açığa alınan sağlık personeli sayısını sorması üzerine konuyu açan Sağlık Bakanı, açığa alınan ve ihraç edilen personelin sağlık hizmetlerini sekteye uğratmadığını söyledi. 


500 bine yakın sağlık personelinin olduğu Sağlık Sektörü'nde 6.500 civarında ihraç edilen sağlık personeli olduğunu söyleyen Akdağ, bu sayının içinde taşeron firmaların hizmet alımında kullandıkları elemanların da olduğunu belirterek,açığın kapatılması için Maliye Bakanlığı'ndan gerekli kadro talebinde bulunduklarını ve kadroların verildiğini belirterek, 2017 yılında gerekli istihdamın yapılacağını açıkladı. 

 

15 Temmuz'un ne kadar tehlikeli bir süreç olduğunu gün geçtikce daha da iyi anlaşıldığını belirten Recep Akdağ, Kamu'daki bu ihraçların sadece bir sayıdan ibaret olmadığını, Allah korusun milletin özgürlüğünü kaybetmesine ramak kaldığını söyledi.