Yeşilay Haftası hakkında bilgi İşte yurtta Yeşilay kutlamaları

Her yıl Mart ayının ilk haftası Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay Hafası'nın temel amacı öğrencilerde sigara,alkol,uyuşturucu gibi bağımlılık yapan zararlı maddelerin maddi manevi hayatımıza nasıl zarar verdiğini göstermektir. İşte Yeşilay Haftası hakkında bilgiler ve yurttan Yeşilay Haftası'yla ilgili etkinlik haberleri...

Yeşilay Haftası hakkında bilgi İşte yurtta Yeşilay kutlamaları
Yeşilay Haftası nedir merak ediliyor. Yeşilay Haftası mart ayının ilk haftasında kutlanır. Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur. Kamuya Yararlı Cemiyetler, çalışmaları memleket çapında faydalı olan, ülke ve toplum menfaatine hizmet eden cemiyetlerdir.



YEŞİLAY HAFTASI NEDİR?

Yeşilay, 19 Eylül 1934 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu tarafından aynı tarih ve 2-1288 sayılı alınan karar ile kamuya yararlı cemiyetler arasına alınmıştır. Aynı zamanda Yeşilay, gönüllü (amatör) bir halk kuruluşu ve genel yapısı ile bir dokümantasyon ve arşiv merkezidir. Dokümantasyon; kendi konularında belge, bilgi ve haber toplama ve değerlendirme işlemleridir. Arşiv ise; bu belge ve haberlerin değerlendirilmeleri ile birlikte tasnif edilerek saklandığı yer demektir. İşte bu işlemle elde edilen bilgileri, hazırladığı dokümanlarla (bülten, broşür, kitap, kaset, bildiri, afiş, yazılı başvuru, rapor vb. gibi) kamuya, ilgili makam ve kuruluşlara sunar. Bununla insanlara ve yetkili özel ve resmî kuruluşlara gerekli olan önlemlerin alınması için uyarı ve önerilerde bulunur. Eski adı Hilal-i Ahdar Cemiyeti'dir. Yeşilay’ın sembolü, karşıdan bakıldığında iki ucu sağa bakan yeşil bir hilâldir. Yeşilay sembolündeki hilâl, Milli kimliğimizi ve Devletimizin bağımsızlığını temsil eden Türk Bayrağı’ndan alınmıştır. Hilâldeki yeşil renk, huzur ve mutluluğu temsil etmektedir.

Akyazı’da Yeşilay haftası nedeniyle yürüyüş düzenlendi

 

Bingöl'de 'En Etkin Sigara Bıraktırma Yöntemi' konferansı

Sigara içme yaşının 12’lere kadar gerilediğini belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, nikotin maddesinin bağımlılık etkeni olduğunu söyledi. 

Bingöl Üniversitesi ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şubesi tarafından Yeşilay haftası nedeniyle “En Etkin Sigara Bıraktırma Yöntemi' konferansı düzenlendi.


Muğla'da Yeşilay Haftası konferansı Pirci: “Bağımlılık köleliktir”

 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanana ‘Yeşilay Haftası’ etkinlikleri kapsamında ‘Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’ çerçevesinde sigara, alkol, uyuşturucu madde gibi çeşitli bağımlılıklara dikkat çekmek amacıyla toplumun her kesiminden insanlara uyarıcı konferanslar veriliyor.

 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, bağımlılık ile ilgili vatandaşların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla İl Müdürlüğü salonunda yurt personeli ve öğrencilere yönelik Yeşilay hizmetleri ve bağımlılık hakkında konferans verdi. 


Erzincan Belediyesi ve Bisikletliler Derneğinden Bisiklet Turu

1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Erzincan Belediyesi ve Erzincan Bisikletliler Derneği bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak adına bisiklet turu düzenledi. 


Erzincan Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayan bisiklet turu kısa bir şehir gezintisinin ardından son buldu. Düzenlen Etkinliğe Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Bisikletliler Derneği Başkanı Hakan Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Silopi’de miniklere sigaranın zararları anlatıldı


Yeşilay Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Turgay Birlik, Yeşilay Haftası münasebetiyle Silopi ilçesinde minik öğrencilere sigaranın zararları hakkında sunum yaptı.