Ahmet Türk Elazığ'daki fotoğrafla ilgili konuştu

Cezaevinden tahliye edilen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ve elleri kelepçeli olduğu iddia edilen daha sonra yalananlanan o fotoğraf karesiyle ilgili konuştu. Bakın Ahmet Türk neler dedi..

Ahmet Türk Elazığ'daki fotoğrafla ilgili konuştu
Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Elazığ'da hastaneye götürülürken çekilen ve tartışma yaratan o fotoğrafın arka perdesini açıkladı. Ahmet Türk o fotoğraf için,  "Bir yere götürürken hastaneye giderken yerde kar var, kayıp düşmemem için koluma giriyorlardı" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Ahmet Türk Elazığ'da fotoğraf karesiyle ilgili şunları dedi:

“Cezaevinde şahsıma yönelik bir kötü muamele olmadı. Ama bazı kısıtlamalar vardı. Özellikle Silivri’de iken Cumhuriyet gazetesindeki arkadaşlar üzerinde kısıtlamaların uygulandığını gözledik. Yine HDP’li milletvekili arkadaşlarımız üzerinde de kısıtlamalar vardı. Onlar tek başlarına kalıyorlardı. Ben yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle yanımda bir kişi ile birlikte kalıyordum ama onlar tek başlarına kalıyorlardı. Elazığ’da ise dürüst olmak gerekirse hastaneye götürülüp getirildiğim sırada nazik davranıyorlardı. Tabii ki bir yere götürürken hastaneye giderken yerde kar var, kayıp düşmemem için koluma giriyorlardı. Ama genel olarak iyi davranıyorlardı.”

Ahmet Türk'ün tutuklu olduğu dönemde, Elazığ'da hastaneye götürülürken ellerinin kelepçeli olduğu yönünde sosyal medyada yer alan iddialar üzerine Elazığ Valiliği, hiç bir aşamada Türk'e kelepçe takılmadığını açıklamıştı.