Ahmet Türk'ün elleri kelepçelendi haberine yalanlama

Dün Ahmet Türk'ün Elazığ'da hastaneye götürülürken ellerine vurulan kelepçeli fotoğrafına Ak Partili bölge vekillerinden tepkiler geldi. Ahmet Türk'ün kelepçeli adliyeye götürülmüşü sosyal medyada da gündem olmuştu.

Ahmet Türk'ün elleri kelepçelendi haberine yalanlama

Ak Parti Diyarbakır Milletvekilli Galip Ensarioğlu 74 yaşındaki Ahmet Türk'ün kelepçeli olarak hastaneye sağlık kontrolüne götürülmesinden rahatsızlık duyduğunu açıkladı. "Uygulanan muamele muamele değildi." diyen Ensarioğlu, insanların yaşına ve konumuna uygun muamele edilmesi gerektiğini, kelepçenin kaçma şüphesi olan insanlara takılması gerektiğini ifade ederek, "Kaçmayacağı biline biline,belli bir siyasi kişiliği olan insanların onuru korumak ona göre hareket etmek gerekir. Dün basına yansıyan fotoğraflar rahatsız edici bir görüntüydü." dedi. 

ELAZIĞ VALİLİĞİ: KELEPÇE TAKILMADI

Akşam saatlerinde bir açıklama yapan Elazığ Valiliği, Ahmet Türk'e hastaneye götürüldüğü hiç bir aşamda kelepçe takılmadığını açıkladı. Kelepçe takıldığı yönündeki iddiaları yalanlayan Elazığ Valiliği, haberlerin doğru olmadığını açıkladı.


Yine Ak Parti Diyarbakır Eski Milletvekillerinden Abddurrahman Kurt'da, Ahmet Türk'ün sağlık sorunları ve siyasi kimliği nedeniyle tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu ifade ederek, "Keşke dünkü görüntüler hiç yaşanmasıydı." dedi. Ahmet Türk'e takılan kelepçelerin toplum vicdanını rahatsız ettiğini söyleyen Kurt, Ahmet Türk'ün tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. 

Ak Parti Batman Eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen'de Ahmet Türk'ün tutuksuz yargılanması gerektiğine inandığını belirterek, Cezaevinin uygulamalarında nezaket ile davranması gerektiğine dikkat çekti. Kurt açıklamasında, "Bu fotoğrafa yapılan itirazlar aslında Ahmet Türk'ün tutukluluğuna yapılan itirazlardır." dedi.